Başarılı sporcular ödüllendirildi

Atletizm, boks ve tekvandoda derece yapan sporculara başkandan altın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, aldıkları başarılı sonuçlarla geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Büyükşehir`li sporcuları kabul etti. Düzenlenen sade törende, Başkan sporcu ve antrenörleri başarılarına göre ödüllendirdi

BAŞARIYA GÖRE ALTIN
Türkiye 1. kros ligi büyük erkekler kategorisinde şampiyonluk, yıldız bayanlar kategorisinde ikincilik, boksta şampiyonluk ve tekvandoda üçüncülük elde eden sporcular, antrenörleriyle birlikte dün akşam Büyükşehir Belediyesi`ndeydi. Madalya kazanan sporcuları Encümen Salonu`nda kabul eden Başkan Karaosmanoğlu, sporcu ve antrenörlere başarılarına göre ödüllendirdi.

1.LERE CUMHURİYET ALTINI
Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu kabulde, kros liginde şampiyonluğa ulaşan takımın 7 sporcusu ile 1 antrenörüne Cumhuriyet altını, ikincilik kupasını şehrimize getiren yıldız bayanlara ise yarım altın verildi.
Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası`nda şampiyonluk kazanan iki boksör ve antrenörleri de Cumhuriyet altını ile ödüllendirilirken, Türkiye Tekvando Şampiyonası`nda 3. olan Behlül Deniz`in ödülü ise çeyrek altın oldu.

BAŞKANA DA HEDİYE
Törende Kağıtspor kulüp yöneticileri de Başkan Karaosmanoğlu`na, lisanslı sporcuların giydikleri Büyükşehir logolu eşofman, yağmurluk ve flamaları hediye etti. Yağmurluğu üzerine deneyen Başkan Karaosmanoğlu, malzemenin çok kaliteli olduğunu ve çok beğendiğini belirtti. Sporcularla tek tek tanışma fırsatı bulan Karaosmanoğlu, sporcuların başarılı olduğu branşlar ve başarı oranları hakkında kulüp başkanı Fahrettin Kandemir`den bilgi aldı.

“TÜM BRANŞLARI TABANA YAYALIM”
Kandemir, “Amacımız Büyükşehir bünyesi altında başarılı sporcular yetiştirip, ülkemiz sporuna katkı sağlamak. Ayrıca gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor sahalarına çekmek” dedi. Kandemir`in bu sözlerine katıldığını belirten Başkan Karaosmanoğlu ise, “Başarıların yanı sıra bu branşları tabana yayalım. İlimizde yaşayan herkes istediği her sporu yapabilme imkanı bulsun. Alt yapı ve tesisleşme yönünde çalışmalarımızı hızlandıralım” yorumunu yaptı.

“ÖNCE CENTİLMEN OLUN”
Sporun dostluk, sevgi ve saygı getirdiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Eğer sporun içinde bu öğeler yoksa yapılan spor değildir. Tabii ki rekabet olacak. Ancak bunun ölçülerini kaçırmamak gerekir. Futbolda küfürleşmeler hiç doğru değil. Böyle gelmiş ama böyle gitmemeli. Büyükşehir olarak önce ahlaklı ve saygılı sporcular yetiştirelim. Başarı sonraki iş. Ahlakın, sevginin ve saygının olmadığı yerde başarıyı kabul edemeyiz. Sizlerden önce centilmen bir sporcu olmanızı istiyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan ise, ilimizde yapılmayan spor branşlarına da ağırlık verdiklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!