Balık Adası´ndaki ilk iskele bitti

Adayı yat limanına çevirecek iskelelerin yapımına devam ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez´in göz bebeği haline getirmeyi hedeflediği Karamürsel Balık Adası´ndaki çalışmalarını sürdürüyor. Tam bir cazibe merkezi haline gelecek olan adanın üç iskelesinden ilki tamamlandı. İskelelerin tamamlanmasıyla yatlar başta olmak üzere deniz araçları Balık Adası´na yanaşabilecek.

KÖRFEZ´İN GÖZBEBEĞİ
Karamürsel ilçesinin yıllardır atıl durumda kalan ve en önemli simgelerinden olan Balık Adası, Büyükşehir yatırımı ile yeniden hayata dönüyor. Adayı canlandırmak için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürerken, ilk iskelenin yapımı tamamlandı. Balık Adası´nın inşaatı çerçevesinde üç iskele yapılacak. Adanın deniz ile bağlantısını sağlayacak olan iskeleler bölgeyi yat limanı haline getirecek. Ayrıca yürüyüş yolu, lokantalar ve dinlenme merkezleri ile Balık Adası vatandaşların sahil ile buluştuğu mekânlardan biri olacak.

İKİNCİ İSKELENİN YAPIMINA BAŞLANDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ikinci iskelenin yapımına başladı. İkinci iskele 80 metre uzunluğunda olacak. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, proje tamamlandığında 200 metre uzunluğunda üç iskele oluşacağını söyledi. Ayrıca iskelenin kenarında 4 metrelik yürüyüş yolu inşaa edilecek. Yürüyüş yolu en uç bölgeye konulacak olan fenere kadar devam edecek. Proje kapsamında yelken kulübü binası ve yelken tamirhane merkezi de inşa edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!