Bahçecik Kültür Sarayı 180 Günde Bitecek

Bahçecik`te temeli atılan Kültür Sarayı`nın tamamlanması için Başkan Karaosmanoğlu süre biçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin beldelerdeki kültürel ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasına yönelik projeleri hayata geçirilmeye başlandı. Dün Bahçecik beldesi`nde yapılacak olan Kültür Sarayı`nın temeli törenle atıldı.

BAHÇECİK HALKI MUTLU
Kültür Sarayı`nın temel atma töreninde konuşan Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol, Başkan Karaosmanoğlu`nun bir yıl önce kendilerine “projelerinizi yapın ve takip edin” dediğini hatırlattı. Başkan Erol, kültür sarayı projesinin her aşamasını bu sözden hareketle takip ettiklerini söyledi. Projenin 100 yıllık projeksiyona göre hazırlandığını belirten Erol, “Büyükşehir imkanlarıyla bu kadar kısa sürede yapılacak işleri, başka türlü bizim yapma imkanımız yoktu. Öte yandan beldemizde 20 kilometre su hattı yenilemesi ile 17 kilometre doğalgaz hattı döşeme çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacak. 20 kilometrelik yolun alt yapısı bu yıl içinde bitmiş olacak” dedi.

KÖYLERE DOĞALGAZ SÖZÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada temeli atılan projede en büyük payın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ait olduğunu söyledi. Kocaeli`nin yaşanabilir bir kent olması için gece gündüz demeden çalıştıklarını, 42 Evler Köprüsü`nü de yarın hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak bunları yeterli görmüyoruz. Köylerimizi bile doğalgaza kavuşturmak için harekete geçtik. 2005 sonuna kadar pek çok yere doğalgaz götüreceğiz. Kocaeli değişiyor. Bunun işaretlerini aldınız. Dualarınızı eksik etmeyin” ifadesini kullandı.

DOĞAN`DAN PLAKET
Konuşmaların ardından Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na beldeye yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. İl Müftüsü Hikmet Kutlu`nun yaptırdığı dua ve kesilen kurbanın ardından protokol mensupları butona basarak temele ilk harcın gitmesini sağladı.

YIL SONUNA KADAR BİTECEK
23 Mayıs`ta ihalesi yapılan Bahçecik Kültür Sarayı, 31 Aralık 2005 tarihine kadar 180 iş günü içinde tamamlanacak. 939 milyar 838 milyon lira bedelle TE-SAM İnşaat tarafından gerçekleştirilecek olan inşaat, A, B ve C bloklarından meydana gelecek, 3`er kat üzerinden yapılacak. Kültür Sarayı`nın içinde düğün salonu, el sanatları atölyesi, kafeterya, sergi salonu, restoran, çalışma ofisleri, teknik bölümler, mescit, tuvaletler ve otopark bulunacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!