Avrupalı eğitimciler KO-MEK´e hayran kaldı

AB Socrates Eğitim Programları çerçevesinde Kocaeli`ne gelen yabancı eğitimciler Mehmetalipaşa kurs merkezini ziyaret etti

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları´na Avrupalı eğiticimler hayran kaldı. Avrupa Birliği Socrates Eğitim Programları çerçevesinde Kocaeli´ne gelen Slovak, Fin, İtalyan ve Leh yabancı eğitimciler Mehmetalipaşa kurs merkezini ziyaret ederek burada yapılan faaliyetleri inceledi. Yetkililerinden bilgi alan yabancı konuklar ilgilerini çeken Ebru sanatını da uyguladı.

ÖĞRENCİLER SUNUM YAPTI
Yabancı konuklar kurs merkezinde usta eğitimci Zeynep Orhan tarafından karşılandı. Orhan, merkezde yapılan eğitim konusunda yabancı meslektaşlarını bilgilendirdi ve kursiyerlerin yaptığı çalışmalardan örnekler gösterdi. Mehmetalipaşa kurs merkezinde ebru sanatını öğrenen öğrenciler Hülya Genç, Oya Davarcı, Feride Selçuk, Fuat Şen ve Sanem Özışık da yabancı eğitimcilere küçük bir sunum yaptı.

SU ÜZERİNDE DANS EDEN RENKLER
Konuklar, renklerin suyun üzerinde karışmadan şekil almasına büyük ilgi gösterdi ve kendileri de uygulama yapmak istediklerini ifade etti. Konuklar daha sonra usta eğitimci Zeynep Orhan gözetiminde Ebru sanatı uygulaması yaptı. Uygulama sırasında oldukça heyecanlanan konuklar ortaya çıkan manzarayı da alkışlarıyla karşıladı. Yapılan ebrular KO-MEK tarafından bir anı olarak katılımcılara hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!