Atlar Cuma günü Sarımeşe pistinde

2. Mahalli At yarışları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi`nde basın toplantısı yapıldı

Atlar Cuma günü Sarımeşe pistinde

Kurtuluş Kupası 2. Mahalli At Yarışı adı altında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi ve Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edilen yarışlar 29 Haziran Cuma günü TJK Sarımeşe İdman Merkezi´nde yapılacak.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK
İlimizdeki at yarışlarının gelişmesi için büyük önem taşıyan bu yarışlar öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu´nda yarışlarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Tarım İl Müdürlüğü´nden Nizamettin Arslan, TJK İzmit Merkez Aşım Müdürü Mehmet Aksoy, Sarımeşe Hipodrom Tesis Şefi Gürkan Vidinli, Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Zülfikar Altunkanat, Sarımeşe Belediye Başkan Danışmanı Mithat Atalay ve Büyükşehir Kağıtspor yöneticisi Süleyman Durak katıldı. Cuma günü saat 16:30´da başlayacak at yarışları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, at yarışlarının önemine değinerek katkı verenlere teşekkür etti ve bu yarışları geleneksel hale getireceklerini belirtti.

İLİMİZ AT YARIŞI ORGANİZASYONLARI İÇİN MÜSAİT
At yarışlarının ilimizin geleceği açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan ise, “2 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz at yarışları ilimiz adına önemli bir kazançtır. At yarışları modern toplumlar için çok önemli bir sosyal etkinliktir. At yarışlarını sevdirmek, Kocaeli´nde de büyük at yarışı organizasyonları gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bunun için önce mahalli yarışlardan başladık. Şehrimiz at yarışlarının yapılması için son derece önemli ve uygun bir şehirdir. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıllarda Kocaeli´miz at yarışlarıyla da adından sıkça söz edilen bir şehir olacaktır. İlimizde 2008 yılında çok önemli at yarışı organizasyonları yapmayı hedefliyoruz” şeklinde görüş belirterek at yarışlarının ilimize önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

ARAP, İNİLGİZ VE YERLİ ATLAR
Saat 16:30´da başlayacak olan at yarışı heyecanında günün ilk yarışı Kocaeli Valiliği Kupası olacak. 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının koşacağı bu yarış 1700 metrelik kum pistinde gerçekleşecek. Günün ikinci yarışı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kurtuluş Kupası adı altında yapılacak. Bu yarışta 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atları yine 1700 metrelik kum pistte mücadele edecek. Günün üçüncü yarışı ise Sarımeşe Belediye Başkanlığı Kupası koşusu olacak. Bu yarışta 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının mücadelesi izlenecek. Ardından Türkiye Jokey Kulübü Koşusu´nda 4 ve yukarı yaşlı Arap atları piste çıkacak. Günün son koşusu ise Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kupası adına yapılacak. Yerli atların 1200 metrelik kum pistte mücadele edeceği bu yarışın bir hayli zevkli geçmesi bekleniyor.

TOPLAM 24 BİN 650 YTL ÖDÜL
Kurtuluş Kupası 2. Mahalli At Yarışı müsabakalarında ilk 4 dereceyi alacak atların sahiplerine toplam 24 bin 650 YTL para ödülü ile kupaları verilecek. TJK´nın Sarımeşe Belediyesi´ndeki idman pisti, ülkemizde son dönemlerde yapılan en modern at yarışı idman ve yarış pistleri arasında gösterilirken, ünlü jokey Halis Karataş´ın da bu pistte yaptığı incelemeler sonrasında olumlu rapor verdiği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!