Arsa Büyükşehir´den, Konutlar TOKİ´den

Kireç Ocakları`nda evi yıkılanlar için Büyükşehir Belediyesi yer tahsisi yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bekirpaşa Kireç Ocakları mevkiinde kaçak yapıldığı için yıktırılan 48 konut sahibine, TOKİ tarafından ev yapılması amacıyla Bekirpaşa Belediyesi´ne arsa tahsis etti. Toplam 8 bin metrekarelik arsa için protokol imzalanırken, bölgeye yapılacak olan konut sayısı, proje hazırlandıktan sonra belirlenecek.

8 BİN METREKARELİK ARSA
Bekirpaşa Tavşantepe Mahallesi´nde kaçak yapıldıkları için, kentsel dönüşüm uygulaması nedeniyle yıktırılan 48 konut sahibi, mağdur oldukları gerekçesiyle, bu mağduriyetin giderilmesi talebinde bulunmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOKİ ile yaptığı görüşme sonrası, evi yıkılanlara verdiği konut sözünü yerine getirerek, aynı bölgede sosyal konut yapılması amacıyla 8 bin metrekarelik arsayı, Bekirpaşa Belediyesi´ne tahsis etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ile arazinin tahsisi için protokol imzaladı. İmza törenine Genel Sekreter Münir Karaloğlu´da katıldı.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ
Arsa tahsisi için imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hizmet anlayışları gereği kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi. Bölgede yıkılan evlerin kaçak olduğunu, kentsel dönüşüm için yıkılması gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, “Mağdur olmamaları için isteyene konut yapılması için arsayı tahsis ediyoruz. Bu vatandaşlarımız kentimiz için çok önemli. Onlar, atık maddeleri toplayarak, hem geri dönüşümü sağlıyor, hem de ekmeklerini kanıyor. Aynı işlerini sürdürmeleri sağlanacak. Konutlarının olduğu bölgeye deponi alanları da inşa edilecek” dedi.

ÖRNEK ÇALIŞMA
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, arsayı tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´na teşekkür etti. Konutlar hakkında bilgi veren Köktürk, “Artık arsamız elimizde. Burada TOKİ tarafından bu insanlara 75 metrekarelik sosyal konut inşa edilecek. İsteyenler bu konutlardan yararlanacak. Vatandaşlar konutların ücretini 180 ayda ödeyecek. Yıkılan evlerinin enkaz bedelleri 4 ile 18 milyar lira arasında değişiyor. Bu bedel, peşinatlara sayılacak” dedi.

BİR YILDA TESLİM
Bölgede evi yıkılan 48 vatandaştan bazıları haklarına karşı para talebinde bulununca, konut alacak olanların sayısının 20 ile 30 kişi arasında olması bekleniyor. Proje hazırlandıktan ve müracaatların alınması ile bu rakam kesinlik kazanacak. Bölgede 8 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan konut sayısı ise 50 ile 60 arasında değişebilecek. Fazla gelen konutlar, Bahariye Caddesi´nde evleri istimlak edilenlere tahsis edilecek. TOKİ´nin sosyal konutları ihale sonrası bir yıl gibi kısa bir süre içinde teslim etmesi hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!