Alt yapıda tam yol ileri

Büyükşehir, 2006 yılı alt yapı çalışmalarını programladı

2005 yılını alt yapıda hamle yılı ilan eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 15 yıldır alt yapı hizmeti görmeyen Kocaeli`nin belde ve ilçelerine 2006 yılında da hizmet akıtmaya devam edecek.

AYKOME`DE PROGRAMA BAĞLANDI
İlin alt yapı koordinasyonundan sorumlu tek kurulu olan Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı AYKOME, söz konusu çalışmaların ele alındığı üst kurul toplantısını bugün gerçekleştirdi. Belediye ve kurumları temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, önümüzdeki yıl belde ve ilçelere yönelik gerçekleştirilecek alt yapı çalışmaları takvime bağlandı. Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda geçen yıldan sarkan çalışmaları da 2006 yılı programıyla birlikte yürütecek.

ŞEKER`İN UYARILARI
Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen AYKOME toplantısı bu ay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonu`nda yapıldı. Başkan Vekili Şeker, kurum, ilçe ve belediyelerin 2006 yılı çalışma programlarının görüşülmesi öncesinde ilde yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ilgili toplantıya katılan üyelere çeşitli uyarılarda bulundu. Alt yapı çalışmaları sırasında hizmet üreten kurum ve belediyelerin çevreye en az hasarla hareket etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Vekili Şeker, “Çalışmalarınızda mümkün olduğu kadar titiz olun. Hizmet götürüyoruz diye vatandaşı sıkıntıya sokmaya hakkımız yok” dedi.

“HİÇ SIKINTI ÇEKİLMEMİŞ”
İlyas Şeker, Kocaeli`nin alt yapı konusunda yıllardır mahrum bırakıldığını belirterek, “Bu kent 10-15 yıl alt yapı hizmeti almamış. Şimdi biz büyük bir işe kalkıştık. Vatandaş hiç alt yapı hizmetinin sıkıntısını yaşamamış, bilmiyor. Alt yapı hizmeti bitine kadar sıkıntı yaşanır. Ama bu sıkıntının sonu iyi olacak” şeklinde konuştu. Konuşmasında alt yapı hizmeti gören müteahhit firmaların hafriyatlarını kaçak döküm yerlerine yığdıkları yönünde bilgi aldıklarını söyleyen Başkan Vekili, firmaları söz konusu yanlış dolayısıyla uyardı. Şeker, “Alt yapı çalışmalarımızda sokağı nasıl teslim aldıysak, çalışmanın sonunda da aynı şekilde iade etmeliyiz. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!