Alt yapıda İstanbul Büyükşehir modeli

Sınırların genişlemesiyle birlikte alt yapı ile ilgili çalışmaların tüm sorumluluğunu üzerine alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu çalışmalarla ilgili yürüteceği program konusunda kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesini örnek alıyor.

AYKOME`nin önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin alt yapıda yürüttüğü çalışma sistemi Aykome Daire Başkanı Fazile Özkurt tarafından kurul üyelerine anlatıldı.

ÜST KURULA ÜST DÜZEY KATILIM
Encümen Salonu`nda gerçekleştirilen üst kurul toplantısına Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, telekom, kedaş, isu, izgaz, palgaz yetkililerin yanı sıra Bekirpaşa, Yazlık, Yeniköy, İhsaniye, Çayırova, Acısu, Değirmendere, Kızderbent, Yalakdere, Sarımeşe, Akçat, Şekerpınar belediye başkanları ile Saraybahçe ve Gölcük Belediyesi`nden yetkililer ve Bayındırlık İl Müdürü Süleyman Cayer katıldı.

ORTAK KAZI YAPILACAK BÖLGELER
Toplantıda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ana arterlerde bulunan kurumlara ait (Kedaş, telekom, isu, izgaz..) menhol, baca kapakları ve ızgaralarla ilgili kod ayarlaması için AYKOME`ye yetki verilmesine karar verildi.
İZGAZ`ın çalışmalarına paralel olarak Gölcük, Değirmendere, Yazlık, Yeniköy, Hisareyn ve İhsaniye`deki ortak kazı programları da ele alındı. Yapılan değerlendirmeler ve ilgili belediyelerden alınan bilgiler doğrultusunda belediyelerin belirleyeceği bir veya iki ana arterde kurumların ortak kazı çalışması yapmasına karar verildi. Gölcük ve Değirmendere`nin alt yapı ile ilgili probleminin olmadığı belirtildiği için söz konusu yerler ortak kazı programına alınmadı.

GEBZE VE ÇAYIROVA`YA GALERİ SİSTEMİ
Gebze Belediyesi sınırları içinde yer alan ve ana arter konumundaki İlyas Bey Caddesi`nde kedaş, telekom ve palgazın ortak kazı ve galeri sistemi çalışması yapmasına karar verildi. Çayırova Çağdaş Kent konutlarında da galeri sistemi uygulaması kararı alınırken, Çayırova`nın Şekerpınar Belediyesi ile ortak caddesi olan Ragıp Demirkol Caddesi ortak kazı programına alındı.
Bekirpaşa Turan Güneş Caddesi için düşünülen projelendirmeden vazgeçilerek söz konusu bölgede İSU`nun yağmur suyu hattı döşemesine karar verildi. Kızderbent, Yalakdere ve Akçat belediyelerinde ortak fosseptik çalışmasının da İSU tarafından projelendirilmesine ve bunun ardından çalışma başlatılmasına karar verildi.

ZEMİN TAHRİP BEDELLERİ
Öte yandan gündemin son maddesinde zemin tahrip bedelleri İstanbul-Ankara Büyükşehir Belediyeleri ve Bayındırlık Bakanlığının fiyatlarıyla karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırma sonucunda Büyükşehir Belediyesinin zemin tahrip bedellerinin düşük olduğu ve bu bedellerin arttırılmasına karar verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!