“Alo Özürlüyüm” Destek Hattı hayata geçti

Büyükşehir sayesinde özürlülerin bürokratik engelleri de ortadan kaldırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç özürlü vatandaşlara destek olmak amacıyla kurduğu “Alo Özürlüyüm” Destek Hattını hayata geçirdi. 331 39 00 numaralı telefonu arayan özürlü vatandaşlar bundan böyle evde bakım ve işlerinin takibinde yanlarında Büyükşehir Belediyesi`ni görebilecek.

ENGELLER KALKIYOR
Fatura ödemek ya da kira yatırmak gibi en ufak bürokratik işlerinde bile bir komşunun ya da bir yakının desteğine ihtiyaç duyan özürlüler, artık “Alo Özürlüyüm” hattını kullanarak Büyükşehir Belediyesi`ni yardıma çağırabilecek. Bir yerden bir yere gidebilmeleri çok zor olan ve bunun yanında yasal düzenlemeyi bilmedikleri için birçok işlerini erteledikleri ortaya çıkan özürlüler artık rahat bir nefes alacak. “Alo Özürlüyüm” hattını arayarak kaydını yaptıran özürlü vatandaşlar, ayrıca evde bakım hizmetinden de yararlanabilecek. Büyükşehir ekipleri özürlü vatandaşın kişisel bakımının yanı sıra yardımsız yapamadığı temizlik boya-badana tamir işlerini de gerçekleştirecek.

KANDIRA SELAMETLİ
Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Özürlüler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Alo Özürlüyüm” Destek Hattı`na gelen ihbarlar, geçen hafta değerlendirilmeye başlandı. İlk ihbar Kandıra`nın Selametli Köyü`ndeydi. Burada ikamet eden Yunus (12) ve Emre (11) Oruç kardeşler ile 15 yaşındaki Ahmet Bayram, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Alo Özürlüyüm Destek Hattı`na müracaat ederek yardım talebinde bulundu.

EVDEN ALINDILAR
Vatandaşların özürlü maaşı bağlanması için yaptıkları yardım çağrısına cevap veren ekipler, sağlık kurumlarından alınması gereken raporlar için devreye girdi. Alo Özürlüyüm Destek Hattı için hazırlanan özel donanımlı nakil aracı ile Selametli Köyü`ne gelen yardım ekibi, özürlü vatandaşları babalarıyla birlikte evlerinden alarak önce Kandıra Devlet Hastanesi`ne, buradan da alınan sevkle İzmit Devlet Hastanesi`ne götürdü.

BİR SONRAKİ GÜN YİNE ORADALAR
Nöroloji, Kulak, Burun, Boğaz, Ortopedi, Psikiyatri, Göz, Dahiliye, Hariciye ve Psikologlar tarafından muayene edilen özürlü vatandaşların heyete girmesine karar verildi. Ertesi gün heyete girileceğinin öğrenilmesi üzerine ise, Büyükşehir ekipleri özürlü vatandaşları tekrar Kandıra`ya götürdü. Özürlü vatandaşlar heyete girecekleri sabah da yine aynı şekilde Büyükşehir ekibini kapılarının önünde buldu. Özürlü vatandaşlar, heyetin uygun görmesi durumunda 2022 sayılı kanun gereği emekli maaşı alabilecek, ücretsiz özürlü kimliğine sahip olabilecek.

NE YAPMAK GEREKİYOR?
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi`nin “Alo Özürlüyüm” Destek Hattından yararlanmak isteyen özürlü vatandaşların Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Özürlüler Şube Müdürlüğü`ne özgeçmişlerini belirten bir dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Özürlüler Şube Müdürü Dr. Yıldız Özbek, söz konusu dilekçenin asılsız ihbarlar için alındığını ifade ederek, acil durum içeren ihbarlarda kayıt gerekliliği üzerinde durmayacaklarını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!