Alman heyetten Kocaeli´ye övgü

Kassel Belediye Başkanı, deprem sonrası gelişen Kocaeli`ye hayran kaldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun davetlisi olarak ilimize gelen Almanya´nın Kassel Belediye Başkanı Bertham Hilgen ve beraberindeki heyen, yaşanan değişime hayran kaldı. Kassel´in bu kadar hızlı bir değişim gösteremediğini ifade eden Hilgen, hayranlığını gizlemedi.

KARDEŞLER BULUŞTU
Deprem sırasında yardımımıza ilk koşan belediyelerden olan ve Kocaeli ile kardeşlik bağı bulunan Kassel heyeti, ilimizi tanıyamadı. Heyette bulunan Belediye Başkanı Hilgen, Belediye Meclis Başkanı Jürgen Kaiser, Yabancılar Meclis Başkanı Kamil Saygın ve Özel Kalem Müdürü Martin Gille, Kocaeli´nin kısa sürede çok büyük bir değişim yaşadığını ifade etti. Görüşme sırasında kassel heyetine iki kent meydanına konulmak üzere hazırlattırılan ve uzaklığı kentler arasındaki 2 bin 425 kilometre uzaklığı simgeleyen tabelalar gösterildi.

İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ
Başkan Karaosmanoğlu Alman heyetine çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kassel Belediye Başkanı Bertham Hilgen, iki belediye arasında yapılan çalışmalarda ortaklık yapılabileceğini belirterek, güneş enerjisi kullanımı konusunda uzman yöneticilerinin bulunduğunu, bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yardımcı olabileceklerini ifade etti.

SANAYİYE DOYDUK
Başkan Karaosmanoğlu, Kassel´in deprem sırasında Kocaeli´nin yarasını ilk saran kentler biri olduğunu hatırlatarak, “Bu kardeşlik o gün başladı ve halen sımsıkı bir şekilde sürüyor” dedi. Kocaeli´nin Türkiye´nin en hızlı gelişen ve en yoğun kentlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sanayiye doyduk artık istemiyoruz. Bundan sonra sahil, yayla ve kültür turizmine yönelik çalışmalara önem vermeliyiz. Amacımız yaşanabilir ve yaşanmak keyif alınan bir Kocaeli oluşturmak” şeklinde konuştu.

KASSEL ÇOCUK KÖYÜ
İki Başkan daha sonra Büyükşehir Belediyesi 9. katında iki kentin mimarları tarafından gerçekleştirilen çalışma toplantısına katıldı. Toplantıya Başkan Hilgen´in heyetinde olan mimarlar, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kamuran Öztekin, Kocaeli Mimarlar Odası Başkanı Nilgün Akçan ve üyelyer katıldı. Burada bir konuşma yapan Kassel Belediye Başkanı Hilgen Kocaeli´nde bulunan Kassel Çocuk Köyü´nün kendi mimarları tarafından planlandığını belirterek, “İyi ki böyle bir iş yapmışız. Bu mimari ilişkilerimizi daha kuvvetlendiriyor” dedi

PAZAR GÜNÜ AYRILACAK
Kassel heyetine ve mimarlarına, ilimizde kurulan Kent Estetik Kurulu konusunda bilgi verildi. Pazar gününe kadar Kocaeli´nde çeşitli temaslarda bulunacak olan Kassel Belediye Belediye Başkanı Hilgen ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi´ne ait çalışma ve projeleri de inceleme fırsatı bulacak. Hilgen ayrıca Kocaeli Mimarlar Odası ve İTO yöneticileri ile de bir araya gelecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!