“Akşemsettin’in torunları yeni Fatihler yetiştirecek”

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Akşemsettin İlkokulu’nu ziyaret etti.

“Akşemsettin’in torunları yeni Fatihler yetiştirecek”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Akşemsettin İlkokulu’nu ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın da eşlik ettiği birliktelikte Okul Müdürü Mikail Bülbül’den verilen eğitim hakkında detaylı bilgi alan Karaosmanoğlu, “İstanbul’u alan Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Akşemsettin’in günümüzde ki torunları olan öğretmenlerimiz yeni Fatihler, Nene hatunlar, Aziz Sancar’lar yetiştirecek. Allah’ın izniyle gelecek Türkiye’nin, çocuklarımızın ve gençlerimizindir. Bizler buna yürekten inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“KÜÇÜK YAŞTAN İTİBAREN BİLİME YOĞUNLAŞMALILAR”

Eğitim alanına özel ilgi gösteren ve okul ziyaretlerini Kocaeli’nin her ilçesinde yaparak gördüğü eksiklikleri gideren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştiği, kişilikli, nitelikli, bilimsel düşünceye yoğunlaşmış, sorgulayan ve araştıran sorumluluk sahibi bireyler olmasını arzu ediyorum” vurgusu yaptı. Karaosmanoğlu ayrıca, “İşte buda küçük yaşlarda alacağı eğitimle olacaktır. Çocukların özgür düşünebilen bireyler olması, gelişime kapanık değil, dış dünyaya açık insan olmasını istiyorum. Bu güzel çocuklarımızın okulla tanıştığı ilk andan itibaren bu anlayış hâkim olmalıdır. Çocuklarımız küçük yaştan itibaren bilime yönlendirilmeli ve yoğunlaştırılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“ÇEVRE SEVGİSİ İLE BÜYÜMELERİNİ ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

Ziyarette eğitim kurumu hakkında genel bir bilgi veren Okul Müdürü Mikail Bülbül’de, “Eğitim–öğretimde nitelikli, milli ve manevi değerleri yaşatan, herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çaba harcadığı mutlu bireyler yetiştiren model okul olmak için öğretmen arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız ve bunun için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti. Sınıfları gezen Karaosmanoğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan satranç sınıfını da yerinde gördü. Karaosmanoğlu sınıflarda da, “Çocuklarımızın çevre sevgisi ile büyümelerini de çok değerli buluyorum. Şimdiden bu altyapıyı kazanmaları için elimizden geleni yapmalıyız” hatırlatması yaptı. Karaosmanoğlu ayrıca anaokulu sınıflarını da gezerek minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!