Akçakoca´da 246 tapu daha

Büyükşehir ve Bekirpaşa Belediyesi´nin katkılarıyla sorunlar bir bir çözülüyor

Temeli Bekirpaşa Belediyesi`nin yeni kurulduğu yıllarda dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından atılan, ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bugüne tamamlanamayan Akçakoca Konutları`nın problemleri, Büyükşehir ve Bekirpaşa Belediyesi`nin önemli katkılarıyla bir bir çözüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`nde önceki akşam düzenlenen törenle 2 ve 5. etapta 246 hak sahibi daha tapu sevinci yaşadı.

“MUTLULUK YAŞIYORUZ”
Törende konuşan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, herkesin “çözülmez” dediği problemlerin tek tek çözüldüğünü hatırlattı. Başkan Karaosmanoğlu`nun bölgedeki okulun yapımı için Ankara`da TOKİ yetkililerinden söz aldığını hatırlatan Köktürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu konuda çok çaba harcadık. Bürokrasiyi aşmak için her kapıyı çaldık. Çok engeller çıktı, çok sıkıntılar yaşadık. Ama bugün Akçakoca sorunun çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konutlarınız şen ve bereketli olsun” dedi.

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Akçakoca ile ilgili sorunu “Neresinden tutup çözüleceği belli değildi” ifadesiyle özetledi. Bu sorunların çözümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın büyük rol oynadığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, sorunlar karşısında mazeret değil çözüm üretmeye özen gösterdiklerinin altını çizdi. Karaosmanoğlu, “Yuva sahibi olmak çok güzel. Ben 20 yıl kirada oturdum. Sonra yine baba ocağında başımı sokacak bir evim oldu. Kocaeli`nde yapacak çok işimiz var” şeklinde konuştu.

420 KONUT DAHA YAPILACAK
Konuşmaların ardından geçilen tapu dağıtımında ise Başkan Karaosmanoğlu bir önceki anahtar töreninde doğan Filiz Türker Saltoğlu çiftinin Doruk adlı bebeğini kucağına alarak tapusunu verdi.
Öte yandan kalan 420 konutun, TOKİ tarafından, inşaatına başladıktan 14 ay sonra hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!