AB´li gençler Büyükşehir´de

10 farklı ülkeden 22 genç, Kocaeli`ni ve Büyükşehir`in çalışmalarını tanıma imkanı buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Avrupalı gençleri ağırlamaya devam ediyor. Daha önce “Değişik Kültürler Eşit Şanslar” projesi kapsamında 5 ülkeden 25 genci ağırlayan Gençlik Meclisi üyeleri, bu kez 10 farklı ülkeden 22 gence Kocaeli´ni anlattı.

“AVRUPA´YI REVİZE ETMEK”
Kısa adı TOGED olan Toplumsal Gelişim Derneği ile birlikte yürütülen yeni projenin adı “Avrupa´yı Revize Etmek”. Avrupalı ve Türk gençler arasında sosyal gelişimi artırmayı hedefleyen proje kapsamında, misafir gençler Büyükşehir Belediyesi´ne de uğradı. Grup salonunda Başkan Danışmanı Erkan Ayan´la bir araya gelen gençler, önemli bilgiler aldı.

BÜYÜKŞEHİR´İN AB VİZYONU
TOGED yöneticileri Serhat Aktimur ve Adem Katanalp, Gençlik Meclisinden Zeynep Eker ve Kent Konseyi Koordinatörü Süleyman Durak´ın da hazır bulunduğu ziyarette, ilk olarak Kocaeli´nin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Türkiye´nin AB perspektifi, Kocaeli´nin AB içindeki yeri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin AB vizyonu ve AB Gençlik Projelerine bakış açısı aktarıldı.

BURSLARDAN ETKİLENDİLER
Büyükşehir Belediyesinin bu yöndeki çalışmaları hakkında da bilgilendirilen gençler, özellikle binlerce üniversite öğrencisine burs verilmesi uygulamasından hayli etkilendiklerini ifade etti.
Kocaeli´nin tarihi, turistik ve yaşam alanlarını da görme imkanı bulan Avrupalı gençler, hafta sonunda ilimizden ayrılacaklar.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!