85 milyon Euro onay bekliyor

Büyükşehir Belediyesi´nin 11 projesi Dünya Bankası´nca incelemeye alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 11 büyük projeye destek verebilmek için Kocaeli`ne gelen 5 kişilik Dünya Bankası heyeti, projeleri inceledi. Dünya Bankası heyeti ile yapılan toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, temiz hava, temiz deniz ve temiz doğa için çaba gösterdiklerini söyledi.

DONANIMLI HEYET
Çevre bilincini geliştiren ve doğanın ekolojik dengesini koruyan projelere kaynak aktaran Dünya Bankası, bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeleri mercek altına aldı. Projeler onaylanırsa 85 milyon Euro katkı sağlayacak olan Dünya Bankası tarafından gönderilen heyet, Başkan Karaosmanoğlu ve ekibiyle bir toplantı yaptı. Dünya Bankası heyetinde Çevre Ekonomisti Tijen Arin, Kırsal Kalkınma Uzmanı Halil Agah, Çevre Uzmanı Anders Alm, Yönetici George Anjaparidze ve Çevre Mühendisi Frank van Woerden bulunuyor.

KOCAELİ TAM KADRO
Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, ARGE ve Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan, İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün, Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, Çevre Yönetim Şube Müdürü Şennur Yıldız, İSU Atıksu Daire Başkanı Faruk Avşar hazır bulundu. Toplantıda belediye tarafından hazırlanan çevre projeleri ele alındı.

“FİNANSAL KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR”
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, temiz çevre için kaynağa ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nde yaklaşık 1.5 milyon insanın yaşadığını belirterek, “Türkiye`nin en önemli sanayi kenti burası. Aynı zamanda hem iç denizi, hem de Karadeniz`e kıyısı var. Kara, deniz ve hava yolunun kesiştiği bir kent. Kocaeli yerleşim olarak körfez kıyısında. Aynı zamanda körfezin etrafında sanayi kuruluşları var. Sanayi kenti olması nedeniyle çevre sorunu en büyük kentler arasında. Dünya Bankasının çok iyi incelemesi gerek. Bu kenti insanca yaşanabilen bir yer haline getirmek istiyoruz. Bunun için kaynak gerekli” dedi.

HANGİ PROJELER?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin planlama ve yatırımlarını incelemeye gelen heyete projeler anlatıldı. Projelerin isimleri şöyle: Gebze İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi, Dilovası Endüsriyel İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Kandıra İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi, Kocaeli Köyleri Pis Su Arıtma Tesisi, Pis Su Çamur Kurutma Tesisi, Yuvacık Barajı Hidro Elektrik Tesisi, Gebze Pis Su Şebeke Tevsi, Saraybahçe Pis Su Şebeke Tevsi, Dilovası Katı Atık Deponi Alanı, Kocaeli Köyleri Pis Su Şebekesi, Sintine Atıkları Proses Tesisi.

TESİSLERİ GEZDİLER
Heyetin yapacağı incelemeler sonucunda vereceği rapor, 85 milyon Euro tutarındaki kaynağın aktarılıp aktarılmayacağında etkili olacak. Dünya Bankası heyeti ile Büyükşehir yetkilileri Kullar Arıtma Tesisi, İZAYDAŞ, Tüpraş, İgsaş ve Dilovası Organize Sanayi Bölgelerinde analitik bir çalışma yapmak üzere tesisleri gezdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!