30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı: Azmin ve inancın zaferi

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi dolayısıyla tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı`nı en içten dileklerimle kutluyorum...

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi dolayısıyla tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı`nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hepinizin çok yakından bildiği gibi, o yıllar mücadele yıllarıydı. Tarih yazan bir milletin yok edilmesi hayaline karşı top yekun bir mücadele başlatılmış, kadını, erkeği, yaşlısı ve çocuğu ile bir millet hem hayatını ve kutsal değerlerini hem de geleceğini savunmuştu. Bu savaşı güçlü olan değil, gücünü inancından ve azminden alan taraf kazanmıştı.

Hiç şüphesiz ki bu savaş, sadece 30 Ağustos günü kazanılmadı. 28 Temmuz 1922`de Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk, ordu ve kolordu komutanlarını topladı. 6 Ağustos`ta ordulara “Hazırlık yapın” emrini verdi. 26 Ağustos sabahı taarruz başladı. 30 Ağustos`ta büyük cephedeki savaş kazanıldı. Düşmanın Ege kıyılarından tamamen denize dökülmesi ise 9 Eylül`ü buldu.

Yani zafer bir günün eseri olarak ortaya çıkmadı. Bir düğmeye basılarak kazanılmadı. Bilakis zamana yayılan sistemli ve programlı hazırlıkların, inançlı ve azimli bir mücadelenin sonucuydu. İşte bu irade, bugün bizim de önümüzü aydınlatıyor.

Bu millet için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletimizin büyük sorunlarını ortadan kaldırmak için hazırlıklarımızı günden güne artırıyoruz. Düşünüyoruz, konuşuyoruz, proje üretiyoruz, uyguluyoruz. Kocaelililer`e en iyi hizmeti verebilmek için zamanımızı heba etmiyor, geceli gündüzlü çalışmaya devam ediyoruz.

30 Ağustos`un bizlere hatırlattığı en önemli mesaj şu olsa gerek: “Birlik içinde olmamız, zorlukları yeneceğimize inanmamız ve tüm gücümüzle çalışmamız halinde, yenilmez denilen orduları yeneriz, yapılamaz denilenleri yaparız. Çalışkanlığın, azmin ve samimiyetin elinden hiçbir şey kurtulamaz.” İşte biz bu heyecan ve kararlılığın izindeyiz.

Zafer Bayramı sebebiyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de saygılarımı sunuyorum.


İbrahim KARAOSMANOĞLU
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Bizi;
sosyal medyada takip edin!