29 özürlü iş başı yaptı

Hayat Umuttur Projesi kursiyerleri, Büyükşehir`de göreve başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin boş bulunan özürlü kadroları için belirlenen adaylar iş başı yaptı. 2´si üniversite mezunu olan özürlüler, Büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli birimlerinde görevlendirildi.

ÖNCE KURA, SONRA MÜLAKAT
İlkokul mezunu özürlülerin fazlalığı nedeniyle geçen haftalarda özürlü adayları önce kuraya tabi tutulmuştu. 37 olan başvuru sayısı Noter huzurunda yapılan çekilişle, İŞKUR´un belirlediği rakam olan 34´e düşürülürken, bu isimler daha sonra mülakata tabi tutuldu. Böylece boş bulunan 17 kadroda yer alacak isimler belirlendi.

EĞİTİM DE ALMIŞLARDI
Lise mezunu 10, üniversite mezunu 2 özürlü ise kuraya girmeden doğrudan iş başı yaptı.
“Hayat Umuttur” Projesi kapsamında yaklaşık 5 ay boyunca çeşitli konularda eğitim alan ve başarılı olup sertifika sahibi olan özürlüler, 1 Ağustos itibariyle görev yerlerine dağıldı.