2004-2005 Eğitim Öğretim yılı mesajı

Türkiyemiz genç nüfusuyla oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Ve bu genç-dinamik yapı ülkemiz açısından büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı doğru kullanabilmek, elbette bilinçli ve eğitimli insanlar sayesinde mümkün olabilecektir...

Türkiyemiz genç nüfusuyla oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Ve bu genç-dinamik yapı ülkemiz açısından büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı doğru kullanabilmek, elbette bilinçli ve eğitimli insanlar sayesinde mümkün olabilecektir.

Bugün yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olan gençlerimizin gelecekte ülkemizin itici gücü olmasını hedefliyorsak, daha önce sıkça ifade ettiğim gibi cehaletle daha ciddi boyutlarda mücadele etmeliyiz. Çünkü yüzyılımızın en büyük sorunu bilgisizlik ve eğitimsizliktir.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk`ün de dediği gibi: “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Hükümetimizin başlattığı “Eğitime % 100 Destek Kampanyası”, bu konuda atılmış çok önemli bir adımdır. Birçok sanayicimizin bu kampanya çerçevesinde ilimizde onlarca okul yaptığını görüyoruz, seviniyoruz. Ayrıca yine hükümetimiz tarafından ilköğretim ders kitaplarının bu yıl da ücretsiz olarak dağıtılması, olumlu gelişmelerdir.

Kuşkusuz, bu konuda bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yıl burs verilen öğrenci sayısını 5 bine çıkarıyoruz. Ayrıca 10 bin okul çantası ve kırtasiye seti dağıtarak, köylerde ve şehrin kenar mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi yavrularımızın eğitimine katkı sağlamayı hedefledik. Bu konudaki katkılarımız önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir.

Eğitim seferberliğine toplumun her kademesinin katkı sağlaması dileğiyle, bütün yavrularımıza ve değerli öğretmenlerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.


İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!