2 yılda 757 hizmet

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir`in icraatlarını halka anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlediği 23 Temmuz 2004 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirdiklerini, Saraybahçe Belediyesi Dolphin Kültür Merkezinde düzenlendiği halka açık değerlendirme toplantısıyla anlattı. Toplantıda Kocaeli´nin kazanımlarını özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İki yılda 757 önemli hizmet gerçekleştirdik. Ama daha çok şey yapacağız, yeni çalışmalara imza atacağız” dedi.

“YAPTIKLARIMIZ KIYASLANAMAZ”

Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda kürsüye çıkan Başkan Karaosmanoğlu, karşısındakine güven veren her zamanki sakin ses tonuyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iki yıllık icraatlarını dile getirdi. Karaosmanoğlu, “Yaptığımız çalışmaları önceyle kıyaslamayacağız. Zira kıyaslanan şeylerin benzer şeyler olması gerekir. Bu benzerlik olmadığı gibi maalesef kıyaslanabilecek yapılmış bir şey yok. Tüm Kocaeli´nin sırtına vurulan borç yükü de gündemimizi işgal etmeyecek” dedi.

ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Kentimize ve günümüze yakışmayan alt yapıyı yenilemek amacıyla cesaretle ve kararlılıkla büyük yatırımlara başladıklarını, bu çalışmalarda Gebze´ye ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu özetle şunları söyledi: “Dönemimizde başlatıp büyük kısmını tamamladığımız 32 dere ıslahı ile yine bizim tarafımızdan hizmete alınan 6 arıtma tesisi en önemli çalışmalar. Ülkemizde ilk kez uygulamaya başladığımız Ortak Altyapı Kazısı ile, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz, elektrik, Telekom çalışmalarının aynı anda yapılmasını sağlayarak, her iş için kazı yapılmasının önüne geçtik, aynı zamanda büyük bir tasarruf sağladık. Kentimizin önemli bir kısmında alt yapıda kullanılan sağlıksız boruları 100 yıl dayanıklı ileri teknoloji ürünleri ile değiştirdik. Köylerimizin tamamına yakınını şebeke suyuna kavuşturduk.”

ULAŞIMDA DEV ADIMLAR
Daha sonra ulaşımı rahatlatmaya yönelik önemli hizmetleri sıralayan Başkan Karaosmanoğlu, Derince Tünel Geçişi, Gebze Tatlıkuyu Köprülü Kavşağı, Gebze Feribot Yolu Tünel Geçişi, Gebze Fatih Caddesi D-100 bağlantı tünel geçişi, Darıca Osman Gazi Köprüsü, Gebze Hanibal Kavşağı, Karamürsel İznik D-130 Tünel Geçişi, Bekirpaşa Malta Köprüsü, Kullar Köprüsü, İlk Adım Köprüsü, Alikahya Solaklar Köprüsü, Alikahya Yahya Kaptan bağlantı köprüsü, Hisareyn ve Yalakdere Köprüsü gibi projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmının da yakın zamanda tamamlanacağını, üniversiteye ulaşımı sağlayan Umuttepe yolunun otoyol standartlarına getirilmekte olduğunu, Derince Toylar, Körfez İlimtepe, Bekirpaşa Kanal yolu ve Radar Yolu gibi arterlerle şehrin kuzey güney geçişlerinde önemli rahatlama sağlanacağını duyurdu.

“D-100 ENGELİ KALKACAK”
Konuşmasında İzmit kent merkezi ile denizi birbirinden ayıran D-100´le ilgili hazırlanan projeye de değinen Karaosmanoğlu, “D-100 İzmit Kent Geçişi adlı proje, 5 ayrı pakette ihale edilecek. Projenin Cezaevi Köprülü Kavşağı ile SEKA Sahil bağlantısını sağlayacak olan köprülü kavşak ihalesi yapıldı. Başiskele köprülü kavşağı ile SEKA önü tünel geçişi önümüzdeki ay içinde ihale edilecek. D-100´ün ana gövdesi ile ilgili ihale eylül ayı içinde gerçekleştirilecek. İmalatı ise 2007 yılı içinde tamamlanacak” dedi. Başkan Karaosmanoğlu deniz ulaşımı konusunda da önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, her gün 8 noktadan 136 seferle Körfez´in iki yakasını bir araya getirdiklerini kaydetti.

2.6 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN
Başkan Karaosmanoğlu çevre çalışmaları kapsamında Kocaeli´ne 2 milyon 600 metrekare yeni yeşil alan kazandırarak şehre nefes aldırdıklarını, vahşi depolama alanlarının tamamını ıslah ettiklerini, 8 arıtma tesisini en verimli şekilde hizmete aldıklarını, Karadeniz kıyılarında sahil temizliği yaptıklarını dile getirdi. Türkiye´nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan SEKA Kent Park projesinin hızla ilerlediğini belirten Karaosmanoğlu, İZGAZ´ın da sadece iki yıl içinde 950 km yeni hat döşeyip 100 bin yeni abone yaptığını söyledi.

20 BİN KONUT HEDEFİ
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erenler-Cedit´te başlattığımız Kentsel Dönüşüm hamlesi şehrimizin geneline yayılarak devam edecektir. Hali hazırda Erenler Cedit, Arslanbey Taçyaprak Evleri, Gündoğdu Konutları, Gebze Şekerpınar Konutları ile Akarca Yuvam Konutları olmak üzere toplam 4 bin 648 konut üretimi başlamıştır. Bu sayı kısa vadede, yatırımı başlayacak yeni konut projelerimizle birlikte 12 bin 654 konuta ulaşacaktır. Kent Konut uygulamaya koyacağı uydu kent projeleri ile birlikte 5 yılda toplam 20 bin konut yapmayı hedeflemektedir. Çalışmalarımız, Geleceğin Kocaeli´sinde itfaiye araçlarının bile girmekte zorluk çektiği sokakların olmaması içindir.

Diğer taraftan belediyemiz tarafından başlatılan uydu takibiyle Kocaeli´mizde kural dışı imar uygulamaları yüzde 100 önlenmiştir."

ATIL PROJELER HAYAT BULDU
Yıllar önce başlamış atıl projeler yönetimimiz döneminde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Mehmet Alipaşa Kültür ve Sağlık Merkezi, Gebze Kültür Merkezi, Osman Hamdi Bey müzesi, Bekirpaşa Belediye binası gibi projeler dönemimizde ve tarafımızdan hazırlanan projeler değildi. Cengiz Topel Havaalanı da bu kapsamdaydı. Yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşüyoruz. Söz konusu bölgenin ilk etapta ‘kargo havaalanı´ olarak kullanılması için çalışıyoruz.

“SPOR, KÜLTÜR VE SANATTA ÖNCÜ OLDUK”
Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yönetimimizle birlikte büyük bir ivme kazandı. Sevgi Mağazaları ve Garipevi projelerimiz, kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarımız, üniversite öğrencilerine verilen burslar, diğer taraftan Gebze, Gölcük, Körfez, Kandıra, Karşıyaka, Çayırova, Bekirpaşa, Bahçecik ve Acısu´da inşa edilmekte olan kültürel tesisler. Bu dönemde ayrıca; 37 bini aşkın sporcu barındıran 206 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yaptık, bünyemizdeki Büyükşehir Kağıtspor başarıdan başarıya koştu. Şehri tanımaları ve benimsemelerini sağlamak amacıyla ilköğretim öğrencileri için Kentimizi Tanıyalım Projesini uygulamaya başladık. TIR Tiyatrosu ile köylerimizde yaklaşık 120 bin çocuk ve vatandaşı sanatla buluşturduk.

Yönetim anlayışımızın temel umdelerinden biri de uyumdur. Bu sebeple şehrimizde yer alan, muhtarlarımız, derneklerimiz, spor kuruluşlarımız, sivil toplum teşkilatlarımızla da ortak projeler geliştirilmiş ve katılımcı belediyeciliğin meyveleri alınmaya başlanmıştır.”

“DAHA ÇOK ŞEY YAPACAĞIZ”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Daha çok şey yapacağız, yeni çalışmalara imza atacağız. Problemlerle karşılaşacağız, ama yılmayacağız, çözüm üreteceğiz. Hannibal´in dediği gibi ‘Ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız´. Hedefimiz, büyük, modern ve model Kocaeli´ni kurmak. Şairin dediği gibi:

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!