19 Mayıs coşkusu

Atatürk`ü anma gençlik ve spor bayramının 88`nci yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlandı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurdun her köşesinde olduğu gibi Kocaeli´nde de büyük coşku ile kutlandı. Vilayet önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler İsmetpaşa Stadyumu´ndaki renkli gösterilerle devam etti. Her yaştan vatandaşın eline Türk Bayrağını alarak katıldığı törenlerde birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergilendi.

 
 
ANITA ÇELENKLER SUNULDU
Valilik önünde Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Törene Vali Gökhan Sözer, 15. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu askeri ve mülki erkân ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Sözer, Tümen Komutanı Akşit ve Başkan Karaosmanoğlu anıta çelenk sundu.

STADYUMDA COŞKU
Havaların sıcak olması nedeni ile stadyumdaki törenler ise saat 19.00´da başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı´nın okunmasının ardından Vali Sözer, Garnizon Komutanı Akşit ve Başkan Karaosmanoğlu törene katılanların bayramını kutladı. Ardından geçit töreni gerçekleştirildi. Rengârenk kıyafetleri ile öğrenciler büyük beğeni topladılar. Programın sonunda öğrencilerin hazırladıkları gösteriler stadyumdaki coşkuyu artırırken izleyicilerden de büyük alkış aldı. Büyükşehir Belediyesi her bayramda olduğu gibi yine binlerce Türk Bayrağını törene katılanlara dağıttı.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!