Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2020 yılında kurulan Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi kent dinamiklerini bir araya getirerek Kocaeli’yi ortak akılla yönetmeyi uluslararası ve ulusal platformlarda marka ve mutlu şehir hedefine ulaştıracak sürdürülebilir projeler ortaya koymayı amaçlamaktadır.

Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde;

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bilişim Vadisi ve Kocaeli Kent Konseyi olmak üzere kentin tüm yönetim mekanizmaları, bilim dünyası ve halkın katılımını tek çatı altında bir araya getiren bir araştırma merkezidir.

Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi, ‘Şehrin Ortak Aklı’ ilkesiyle;

Kocaeli’nin, 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uyumlu bir kent haline gelmesi, ulusal ve uluslararası alanda markalaşması doğrultusunda sürdürülebilir strateji ve model projeler geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

www.surakocaeli.com web sitesi üzerinden “Fikrini Paylaş” kısmından başvurulabilir.

Kozluk Mahallesi M. Ali Kâğıtçı Sokak No:71 İzmit/Kocaeli

Diğer KATILIMCI ŞEHİR Hizmetlerimiz