‘’Türkçe’nin en güzel kelimeleriyle heybenizi doldurun’’

Türkiye’nin ilk Kelime Müzesi’ni kuran Şermin Yaşar, “Çocuklarınızın heybesini Türkçe’nin en güzel kelimeleriyle doldurun” dedi

‘’Türkçe’nin en güzel kelimeleriyle heybenizi doldurun’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sevilen yazarları kent sakinleri ile buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Şermin Yaşar’ı Seka Kâğıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’nde ağırladı. Kocaeli’de bulunmaktan çok memnun olduğunu ifade eden Yaşar, “Eğer Kocaeli’de yaşasaydım vaktimin büyük çoğunluğunu bu merkezde geçirirdim” dedi.

KELİME MÜZESİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

Kendisinin de müzeci olduğunu söyleyen Yaşar, “Bildiğiniz gibi Kelime Müzesi’ni kurduk. İnsanlar başta Kelime Müzesi’ni şaşkınlıkla karşıladılar ama müzeyi gezince bu şaşkınlık hayranlığa dönüştü. Türkçe kelimelerin, atasözlerinin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla kurduk” ifadelerini kullandı.

 

DAHA ÇOK KELİMEYLE DAHA İYİ ANLAŞIYORUZ

Müzeci olarak söyleşisini gerçekleştirdiğini söyleyen yazar Yaşar, “Bir avuç kelime ile konuşuyoruz. Ve bunun ne kadar zararlı olduğunun farkında bile değiliz. Daha çok kelime ile konuşmak daha iyi anlaşmamızı sağlayan muhteşem bir araç. Kuşların tamamına kuş demek, yerden biten her şeye ot demek büyük haksızlık. Hepsinin bir adı var. Çocuklarınızın heybesini Türkçe’nin en güzel kelimeleriyle doldurun” şeklinde konuştu.

İLGİLİ
HİZMET

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi, bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve proje hizmetlerini ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunmaktadır.

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi'nde neler var?

12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan SEKA Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesini görüntüler eşliğinde izleyebilmektedirler.

SEKA Kâğıt Müzesi, ziyaretçiyi odağına alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesidir. Müze, farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçileri için çağdaş bir sergileme yaklaşımıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Müze tüm vatandaşlarımıza açık olup ücretsiz şekilde ziyaret edebilirler.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

SEKA Kağıt Müzesi, pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Kağıt müzesinde atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?
    Hayır. Kağıt müzesinde verilen tüm hizmetler ücretsiz.

 

  • Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?
    Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://sekakagitmuzesi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvuru linkine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu veya grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.
    Atölye kayıtları çarşamba günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir.

 

  • Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?
    4-13 yaş arası herkes katılabilir.

0262 332 53 47

Bu içerik 24-05-2024 14:35'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!