SEKA Kağıt Müzesindeki sergiyi kaçırmayın

Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında Büyükşehir’in SEKA Kağıt Müzesindeki etkinlikler sergi açılışı ve oda orkestrasıyla başladı

SEKA Kağıt Müzesindeki sergiyi kaçırmayın

Her yıl 18 Mayıs tarihinde başlayan ve bir hafta boyunca kutlanan Uluslararası Müzeler Haftası için her ülke ve şehirde birçok farklı etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Kağıt Müzesi de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

SERGİ AÇILIŞLARI VE MÜZİK DİNLETİSİ    

SEKA Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesinde düzenlenen etkinlikler kokteyl, sergi açılışları ve oda orkestrası müzik dinletisiyle başladı. Ev sahipliğini Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Müzeler Şube Müdürü Taha Hülagü’nün üstlendiği etkinlikteki sergi açılışına katılan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve beraberindeki heyet, üniversite öğrencilerinin ortaya çıkardığı eserleri inceledi.

“TÜM AKTİVİTELERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Sergi açılışında konuşan Rektör Cantürk, “Biz daha çok araştırma üniversitesi olacağız diyoruz ama sanat olmadan da hiçbirinin anlamının olmadığının da farkındayız. O yüzden sizin tüm aktiviteleriniz bizim için önemli. Ellerinize sağlık bu tasarım ve afişler gerçekten çok güzel. Daha güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum” dedi. Projenin yürütücülerinde olan Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Begüm Savçın ise yaptığı konuşmada, “Buradaki etkinliğimizde İç Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz İzmit’in göz bebeği olan SEKA Kağıt Müzesinde, mekandan esinlenerek tasarımlar gerçekleştirdi. Grafik Bölümü öğrencilerimiz ise ülkemizde bulunan müzelerin afiş tasarımını yaptı. Fotoğraf Bölümü öğrencilerimiz kağıttan tasarımları takip edip kağıttan hikayeler oluşturdu ve dijital bir sergi hazırladık” ifadelerini kullandı.

SÖYLEŞİ VE ATÖLYELERLE DEVAM EDECEK  

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs Perşembe günü saat 14.00-15.00 saatleri arasında Yazar Şermin Yaşar’ın söyleşisi gerçekleşecek. 24 Mayıs Cuma günü ise film gösterimi, Arkeolojik Kazı, Taş Boyama, Çömlek, El Yapımı Kağıt ve Sikke Basımı gibi atölye çalışmaları ile devam edecek. Akademi, sanat, siyaset ve birçok farklı çevreden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler yapılan çekiliş ile sonlandırılacak.

İLGİLİ
HİZMET

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi, bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve proje hizmetlerini ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunmaktadır.

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi'nde neler var?

12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan SEKA Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesini görüntüler eşliğinde izleyebilmektedirler.

SEKA Kâğıt Müzesi, ziyaretçiyi odağına alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesidir. Müze, farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçileri için çağdaş bir sergileme yaklaşımıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Müze tüm vatandaşlarımıza açık olup ücretsiz şekilde ziyaret edebilirler.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

SEKA Kağıt Müzesi, pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Kağıt müzesinde atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?
    Hayır. Kağıt müzesinde verilen tüm hizmetler ücretsiz.

 

  • Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?
    Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://sekakagitmuzesi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvuru linkine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu veya grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.
    Atölye kayıtları çarşamba günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir.

 

  • Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?
    4-13 yaş arası herkes katılabilir.

0262 332 53 47

Bu içerik 23-05-2024 10:17'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!