Şehir içi minibüs fiyatları yeniden belirlendi: Öğrenci 60, sivil 90 Kuruş.

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası`nın ücret ayarlaması talebini Cuma günü gerçekleştirilen UKOME toplantısında ele alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede yeni ücretleri belirledi.

Oda yöneticilerinin yüzde 50 zam talebine karşılık ücretlere yüzde 20`lik zam yapıldı. İki yıl aradan sonra yapılan zamla, daha önce 500 bin TL olan öğrenci ücreti 600 bin TL`ye, 750 bin TL olan sivil ücret de 900 bin TL`ye yükseltildi.

1 OCAK`TAN İTİBAREN
Ücretler Yeni Türk Lirası`nın uygulamaya gireceği 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu tarihten sonra Yeni Lira ve Kuruş dönemine geçilecek olması nedeniyle, şehir içi otobüs ücretlerine yapılan zamlar da öğrenci 60, sivil 90 kuruş olarak ifade edilecek.

KARALOĞLU YÖNETTİ
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya, UKOME Daire Başkanı Sadettin Özalay, Trafik Şube Müdürü Ekrem Kurt, Ulaşım Şube Müdürü Ekrem Tüzün, İl Emniyet Trafik Müdürü Turan Bozdemir ile Karayolları, İl Jandarma, Devlet Demiryolları temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca, Şekerpınar, Çayırova, Dilovası, Yazlık, Sarımeşe, Değirmendere, Yuvacık, Büyükderbent, Acısu, Alikahya, Körfez, Kuruçeşme, Derince Belediye Başkanları ile Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Hasan Güçtekin de hazır bulundu.

UZUN ZAMANDIR ZAM ALAMADIK
52 maddeyi görüşen heyet, ilk olarak şehrin gündeminde yer alan Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanlığı`nın ücret ayarlaması talebini ele aldı. Maddenin karara bağlanmasından önce konuşan oda başkanı Güçtekin, uzun zamandan bu yana zam alamadıklarını ve yüzde 50 zam taleplerinin diğer zam oranlarına yaklaşmak için önerildiğini aktardı.

YÜZDE 20`Yİ GEÇMEMELİ
Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası`nın bu isteğini anlayışla karşıladıklarını belirten Genel Sekreter Münir Karaloğlu ise, “Şehrimiz üniversite şehri. Öğrenciyi korumamız lazım. Sizin talep ettiğiniz zam yüzde 50. Biz zam oranının yüzde 20`yi geçmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Karaloğlu daha sonra yüzde 20`lik zam oranını teklif ederek oylamaya sundu. Toplantıya katılan yetkililer de yüzde 20`lik zam oranını kabul ederek, yeni tarifeyi belirlemiş oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!