Ormanya, 10. yıl marşıyla yankılandı

Kocaelili çocuklar Büyükşehir’in Ormanya’da düzenlediği Bi Dünya Eğlencede doyasıya eğlendi, günün sonunda hep bir ağızdan 10. yıl marşı söylendi

Ormanya, 10. yıl marşıyla yankılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği Bi Dünya Eğlence etkinliklerini Melis Fis konseriyle taçlandırdı. İki gün boyunca 23 Nisan coşkusunun yaşandığı Ormanya’da gerçekleşen konseri çok sayıda Kocaelili çocuk izledi. Konser boyunca dans eden, şarkılara eşlik eden çocuklar kendilerine bayram şenliği yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Melis Fis konserin sonunda sahneye davet ettiği çocuklar ve alanı dolduran Kocaelililerle 10. yıl marşını söyledi. Ellerindeki Ay Yıldızlı bayraklarıyla marşa eşlik eden Kocaelili çocuklar ise 23 Nisan’ın en güzel görüntülerini oluşturdu.

ŞENLİKLERE NEŞE KATAN KONSER

Aynı zamanda 23 Nisan şenliklerinin son etkinliği olan konser, Ormanya’daki Büyük Sahne’de gerçekleştirildi. Konser öncesinde çocuklar kendileri için çalan şarkılar eşliğinde dans etti. Konser saati geldiğinde ise sevilen sanatçı Melis Fis, miniklerin yoğun ilgisi ve alkışlarıyla sahneye çıktı.

BÜYÜKŞEHİR’E 23 NİSAN TEŞEKKÜRÜ

Kocaelili çocukları selamlayan genç sanatçı, “Gazi Mustafa Kemal’in Türk çocuklarının yanı sıra tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Sevgili Kocaelili çocuklar 23 Nisan’da sizlerle birlikte olduğum için çok şanslıyım. Beni sizlerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum” şeklinde konuştu. Melis Fis konserde en sevilen şarkılarını seslendirdi. Tüm şarkılara danslarla eşlik eden çocuklar bayram neşesine neşe kattı.

UNUTULMAYACAK BİR 23 NİSAN OLDU

Öte yandan Bi Dünya Eğlence Etkinlikleri kapsamında 23 Nisan günü Ormanya’da yine birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Renkli ve eğlenceli etkinlikler, çocuklar için yıllarca unutulmayacak bir 23 Nisan anısı oldu.  Ormanya Kütüphanesi sevilen yazar Merve Gülcemal ile yine çocukların çok sevdikleri Lemi Filozof’u ağırladı. Gülcemal, dayanışma ve paylaşmanın önemine dair en güzel masalları aktardı. Lemi Filozof da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yönelik önemli çalışmalar yaptığına işaret ederek, özellikle 2022 yılında düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nin çevre bilinci açısından büyük anlam taşıdığını kaydetti.

ATÖLYELER ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI

Ormanya’da kurulan atölyeler ise çocukların ilgi odağı oldu. KO-MEK tarafından kurulan el becerileri atölyelerinde çocuklar geleneksel ve güzel sanatlarla tanışarak renkli takılar üretti. KOMEK Uçurtma Yapımı atölyesinde ise uçurtma yapmanın incelerini öğrendiler. Bilgievleri; Ahşap, Bilim Merkezi Tohum Topu, Ormanya; Deri Kolye ve Doğada Fotoğraf Çekimi, Konservatuvar; Ebru ve Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyeler de faaliyetleriyle eğlencelere renk kattı. 23 Nisan etkinlikleri içinde faaliyet gösteren Turizm Şefliği ise Halı Dokuma Alanında çocuklara halı dokuma konusunda bilgiler sundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Şakacı Hayvanlar Ritim Atölyesi ile şenliğe neşe kattı. Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı spor kulübü Kağıtspor ise Doğada Yaşam Atölyeleri ile bir izci parkuru oluşturdu. Doğal Lezzetler Atölyesinde çocuklar pişen kuruvasanları renkli şekerlemelerle süsledi.

KAPADOKYA’YA SANAL BALON TURU

Ormanya içinde 35 ayrı atölye kuruldu. Bu atölyeler içinde çocukların özellike Kapadokya Sanal Balon Turu’na büyük ilgi gösterdi. Balonun içinde binen çocuklara sanal gerçeklik gözlüğü takıldı. Bu gözlüklerle Kapadokya üzerinde adeta uçmaya başlayan çocuklar keyifli bir sanal yolculuk yaptı.

BİLGİEVLERİ İLE GENÇLİK MERKEZLERİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievleri ve Gençlik Merkezleri birimleri de alanda el becerilerine yönelik Bez Çanta Boyama, Ahşap, Resim, Kum Boyama ve Bileklik Yapımı Atölyeleri kurarak etkinliklerde aktif rol aldı. Minikler, doğa ve çevre bilincine yönelik kurulan atölyelerde eğitmenler eşliğinde faaliyetlerini gerçekleştirirken Ormanya’nın dört bir yanı çocuk sesleriyle şenlendi. Çocukların bayramlarını kutlamak için Ormanya’ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın alanda bulunan etkinlik ve eğlence atölyelerini de ziyaret etti. Hünerlerini sergileyen miniklerin heyecanına ortak olan Başkan Büyükakın, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

 

İLGİLİ
HİZMET

Ormanya

2.000.000 m2 alana kurulu Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı Türkiye’nin en önemli doğal turizm destinasyonlarından birine dönüştürdük.

Ormanya

Ormanya içerisindeki bölümler:

●      Çocuk Hayvan Çiftliği

●      Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi

●      Yaban Yaşam Alanı

●      Kamp Alanı

●      Mesire Alanı

●      Doğa Parkurları

●      Botanik Yol

●      Ormanköy

●      Doğa Okulu

●      Böcek Oteli

●      Kuş Gözlem Alanı

●      Orman Kütüphanesi

●      Ormanın Sesi

●      Sportif Olta Balıkçılığı

●      Düşkün Leylekler Evi

●      Pelikan Adası

●      Engelli Kuşlar Barınağı

Ormanya; Haziran-Temmuz-Ağustos tarihlerinde; 09.00-20.00 Ekim-Kasım-Mart-Nisan tarihlerinde; 09.00-18.00 Aralık-Ocak-Şubat tarihlerinde; 09.00-17.00 Eylül-Mayıs tarihlerinde; 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Ormanya pazartesi günleri kapalıdır. Pazartesi gününe denk gelen resmi tatillerde ziyarete açıktır. Parkın kapanış saatleri, gün uzunluğu, değişen hava koşulları ve hayvanların doğal günışığı davranışları düşünülerek yaz, kış, bahar ve geçiş dönemlerinde değiştirilmektedir.

Kamp alanı 23 karavan ve 30 çadır kapasitesine sahiptir. Kamp alanı karavan bölümünde elektrik, su, duş, wc, atık su döküm ve bulaşık yıkama alanı gibi ihtiyaç duyulan temel hizmetler mevcuttur. Elektrik hariç tüm hizmetler çadır alanında da mevcuttur. Çadır alanında ayrıca telefon sarj üniteleri bulunmaktadır.

 

Kimler faydalanabilir?

18 yaş üstü herkes konaklayabilir. Alanımızı kullanan çiftlerin evli olması gerekmektedir. Çocukların sorumluluğu ebeveynlerin sorumluluğundadır.

 

Nasıl başvurulur?

Ücretsiz alan olduğu için başvuru ve rezervasyon sistemi yoktur. Gelmeden önce 0262 331 66 11 numaralı hattımızı arayarak alan ile alakalı doluluk oranını öğrenebilirsiniz.

 

Nasıl gidilir?

Konaklayacak olan misafirlerimizin Ormanya Doğal Yaşam Alanına kendi imkânları ile gelmeleri gerekmektedir.

 

Kaç gün konaklanabilir? 

Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1 en fazla 3 gece 4 gündür. Tekrar konaklamak istediğinizde kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.

 

KAMP ALANI KURALLARI

1. Tüm misafirlerimiz giriş ve çıkışlarda danışmaya bilgi vermelidir. Giriş kartları çıkışta danışmaya teslim edilmelidir.

2. Kamp alanına en geç giriş saati 23.00, en geç çıkış saati ise 12.00’dır. Kesin sessizlik saatleri 23.00 - 08.00 arasındadır.

3. Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1, en fazla 3 gece 4 gündür. Alan günübirlik kullanıma kapalıdır. Tekrar konaklamak istediğiniz taktirde en son kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.

4. Ateş yakılarak yapılan; mangal, soba, semaver ve diğer tüm açık ateşler yasaktır.

5. Kamp alanında alkol vb. sarhoş edici maddeler kullanmak yasaktır.

6. Kamp alanına ateşli silahlar ile girilmesi ve alan içerisinde kullanılması kesinlikle yasaktır.

7. Genel ahlak kurallarına uymayan, etrafına rahatsızlık verecek davranışlarda bulunan ve kavga eden kişiler kamp alanından uzaklaştırılacaktır.

8. Kamp alanına; motokaravan, çekme karavan ve araç üstü çadır haricinde hiçbir araç alınmamaktadır.

9. Karavanların ruhsata işli olmaması halinde araç kamp alanına alınmayacaktır.

10. Çadırların içinde elektrikli - gazlı ısıtıcı yakılmasına ve çadır alanında elektrikli aletler kullanımına izin verilmemektedir.

11. Kamp alanına gelen çiftlerin evlilik cüzdanı sorulmaktadır. Aksi takdirde konaklamalarına izin verilmemektedir.

12. Evcil hayvanlarınızın başı boş bırakılması yasaktır. Hayvanların vereceği zararlardan hayvan sahipleri sorumludur.

13. Çocuklar ebeveynlerinin sorumluğundadır. Duş ve tuvalet kullanan çocuklara bir yetişkin eşlik etmelidir.

14. Kampçıların kamp alanından herhangi bir sebepten ötürü çadır ve karavanını bırakıp çıkmalarına veya karavanı ile gün içinde çıkıp gelmelerine izin verilmemektedir.

15. Kamp ve diğer yaşam alanlarında bulunan demirbaş eşyalara zarar vermeden özenle kullanılması ve korunmasına dikkat edilmelidir.

16. Kamp alanında; atık su, çöp veya çevre kirliliğine neden olabilecek, bitkilere zarar verecek davranışlar uygun bulunmamaktadır.

17. 18 yaş altı bireylerin tek başına kamp yapması yasaktır.

18. Lütfen karavanınızın, aracınızın ve aksesuarlarınızın yeterince emniyetli olduğundan emin olun. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaybolan veya çalınan eşyalardan ve herhangi bir kişinin maruz kaldığı zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.

19. Tüm misafirlerimiz kendilerine tahsis edilen numaralı alanda kamp yapmalıdır.

20. Kamp alanımızda rezervasyon sistemi bulunmamaktadır.

Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak No:99 Kartepe/Kocaeli

 0262 331 66 11

Ziyaretçilerin Ormanya mobil uygulaması ile Ormanya'yı keşfederken ihtiyaç duyacakları bilgilere hızlı erişimini sağlamakla beraber güvenli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Engelsiz arayüz, Canlıları Keşfet, Doğa Okulu ve Ormanya Macerası mobil oyunu gibi ana başlıklarla beraber Ormanya hakkında bir çok bilgiye ulaşılabilir.

Ücretsiz olan ve aynı zamanda yürüyüş rotalarını da görebileceğiniz uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.bel.kocaeli.ormanya&hl=tr&gl=US

iOS: https://apps.apple.com/us/app/ormanya/id6446880760

Bizi;
sosyal medyada takip edin!