KO-MEK eğiticilerini eğitiyor

19 merkezde görev yapan 150 usta öğretici eğitimden geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 20 bin insanı hedef alarak, “Herkese altın bilezik” sloganı ile hayata geçirdiği KO-MEK merkezlerinde usta öğretici olarak görev yapan 150 kişi, eğitimden geçirildi. Hizmet içi eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaptığınız eğitimle insanların meslek sahibi olmalarını sağlıyorsunuz” dedi.

“İŞSİZLİK AZALACAK”
KO-MEK merkezleri ile Kocaeli`nde insanların meslek sahibi olmalarını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı 19 merkezde görev alan 150 usta öğreticiyİ, çeşitli konularda özel olarak eğitime tabi tuttu. Belediye Meclis Salonu`nda gerçekleştirilen eğitim semineri öncesi bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler önemli bir görev üstlenmiş bulunuyorsunuz. Çünkü insanları meslek sahibi yapacak olan, onlara aktaracağınız bilgilerdir. Biz bu kursları açarken, insanlarımızın hem meslek sahibi olup, üretken hale gelmesini, hem çağa ayak uydurmasını, hem hobilerini gerçekleştirebilmesini hedef almıştık. Sonuçta güvenini kazanan, meslek öğrenen insanların iş sahibi olması, işsizliği biraz olsun azaltacaktır. İnsan eğitmek, meslek sahibi olmasını sağlayarak, onlara yön vermek önemli. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PROF. ADAM İLETİŞİMİ ANLATTI
Eğitim seminerinde Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, iletişim konusunda ders verdi. İnsanların hayatlarındaki en önemli konunun iletişim olduğunu belirten Adam, “İletişim fiziki ve hayat veren bir ihtiyaçtır. Bu gün toplumda sorunlu insanlar, aileleri ve çevreleri tarafından dışlanmış, iletişim kurulmamış kişilerdir. İletişim bir insan için anne karnında başlar ve hayatı boyunca sürer. Sizlerin eğiteceğiniz kişilerle iyi iletişim kurmanız, onların daha iyi öğrenmesi ve daha iyi yetişmesini sağlayacaktır” dedi.

“İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ”
Eğitim seminerinin ikinci bölümünde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, KO-MEK`in bir sosyal ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek, “Yerel yönetimlerin varoluş sebebi müşterek ihtiyaçların karşılanmasıdır. Bundan hareketle insanı kendimize hedef seçerek, yatırımımızı yapıyoruz. Artık Büyükşehir Belediyemizin 21. Yüzyıla yakışır hizmet anlayışı vardır. KO-MEK bu sosyal düşüncenin ürünüdür. Meslek ve sanat eğitimi bu merkezlerde sizler birer eser ortaya çıkaracaksınız. Ortaya çıkacak olan eser, yetişmiş, eğitimli ve bilgili insanlar olacaktır. Biz hizmetlerimizde kalıcı olmak, insanlarımızın kalbinden silinmeyelim istiyoruz. İşte size bir ateş yakma fırsatı. Yaktığınız ateş hiçbir zaman sönmeyecek ve unutulmayacaktır” diyerek, yapılan çalışmanın önemini anlattı.

SERTİFİKA VERİLDİ
Eğitimin öğleden sonra yapılan bölümünde Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Sait Karaçoğlu yönetim ve organizasyon, Fikret Ergün bilgisayar ve bilgisayar kullanımı, Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım mevzuat konusunda  usta öğreticilere ders verdi. Eğitim seminerinin bitiminde programa katılarak ders alan usta öğreticilere birer sertifika verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!