Gezici TIR Tiyatrosu Ramazan´da da yollarda

Kocaeli´nin 5 ayrı ilçesini dolaşacak olan TIR Tiyatrosu´nun ilk durağı Gebze

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin özellikle köylerde yaşayan ve bugüne kadar hiç tiyatroya gitmemiş vatandaşlarına yönelik olarak hizmete soktuğu Gezici TIR Tiyatrosu, Ramazan ayında da faaliyetlerine devam ediyor. TIR Tiyatrosu, Ramazan ayının son günlerinde Kocaeli`nin 5 ayrı ilçesine tiyatro keyfi götürecek.

 

GEBZE`DEN YOLA ÇIKACAK
17 Ağustos günü Gebze`nin Balçık Köyü`nden yola çıkan TIR Tiyatrosu, Ramazan ayındaki ilk olarak turuna Gebze`den start verecek. TIR Tiyatrosu 24 Ekim tarihinde Gebze Akse Sapağı`nda “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı oyunla seyircisiyle buluşacak. Gezici TIR Tiyatrosu 25, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde de yine Gebzeli tiyatro severlerin karşısında olacak. Gebze turunun ardından TIR tiyatrosu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda da Körfez`li miniklerle buluşarak bayram sevincini ikiye katlayacak.

DİĞER İLÇELERE DE UĞRAYACAK
Tiyatronun Gebze ve Körfez dışındaki durakları ise Karamürsel, Derince ve Gölcük olarak belirlendi. Geçen yaz faaliyete geçirilen ve Kocaeli`nin 28 ayrı köyüne tiyatroyu tanıştıran TIR Tiyatrosu, uğradığı mahallelerde bu sezon iddialı çocuk oyunları arısında yer alan “Ormanda Şenlik Var” adlı eseri sahneleyecek.

İDDİALI ÇOCUK OYUNU
Öte yandan “Savaş Düşlerim Çaldı” ve “Nasreddin Hoca” adlı oyunların yanı sıra TIR Tiyatrosu, bu yıl Şehir Tiyatrolarının iddialı çocuk oyunları arasında yer alan “Orman Şenlik Var” adlı oyununu da sergileyecek. Geçen hafta prömiyer yapan “Ormanda Şenlik Var” günümüz gerçeklerini alaycı bir dille seyirciye sunuyor. Müzikle harmanlanmış oyunun dekoru ve gölge kuklaları da çocukların hayal dünyasını geliştirmede önemli katkı sunuyor.

HANGİ TARİHTE, NEREDE, HANGİ OYUN?
25 Ekim, Gebze Yeni Mahalle, Saat 21.00, Savaş Düşlerimi Çaldı
27 Ekim, Gebze İstasyon Mah, Saat 21.00, Nasreddin Hoca
28 Ekim,Gebze Beylik Dağı Mah, Saat 21.00, Ormanda Şenlik Var
29 Ekim, Körfez Belediyesi, 21.00, Ormanda Şenlik Var
31 Ekim, Karamürsel İlhan Çınar Mey, 20.00, Savaş Düşlerimi  Çaldı
2 Kasım, Gölcük Anıtpark, Saat 20.00, Ormanda Şenlik Var

Bizi;
sosyal medyada takip edin!