Büyükşehir`den yüksek tansiyon ve diyabet toplantıları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüksek tansiyon ve diyabet hastalığı konusunda halkı bilgilendirme toplantılarına başladı.

Üç gün sürecek olan toplantıların ilki bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşantepe Sağlık İstasyonu`nda gerçekleştirildi.

PRATİK ÖNERİLER 
Toplantıda ilk olarak, Hemşire Gülay Örcün tarafından vatandaşlara yüksek tansiyon konusunda genel bilgiler verildi. Daha sonra hastalığın önemi, belirtileri, vücuda verdiği zararlar, risk altındaki gruplar ve tedavi metodları katılımcılara slayt gösterileri eşliğinde anlatıldı.

Şeker hastalığının tipleri ve belirtileri ile ilgili bilgiler veren hemşire Örcün, şeker hastalarına pratik öneriler sundu. Toplantıya Sağlık İstasyonu tarafından rutin olarak izlenen yüksek tansiyon ve şeker hastaları da katıldı.

EĞİTİMLER SÜRECEK
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı konusunda başlattığı bilgilendirme toplantılarına bugün Gültepe Sağlık İstasyonu`nda devam edecek. Gelecek hafta ise aynı konu Çukurbağ ve Kanlıbağ Sağlık İstasyonları`nda halka anlatılacak. Sağlık Daire İşleri Başkanı Şahinöz, diğer hastalıklarla ilgili olarak vatandaşa yönelik bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini söyledi.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!