Büyükşehir Gebze caddelerinde

Çalışma ile caddelere 8 bin ton asfalt, 13 bin metrekare parke ve 7 bin metrekare bordür döşendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze´nin yıllarca kaderine terkedilmiş cadde ve sokaklarında başlattığı üst yapı hamlesini sürdürüyor. Yıllarca toz toprak ve çamur içinde kalan, çamurlu yollar yapılan üst yapı çalışmalarıyla adeta yeniden şekilleniyor. Alt yapısı bitirilerek üst yapısına başlanan Yıldız, Kızılay, F.Çakmak, Kadıoğlu, 1203., 601. ve Millet Caddeleri´ndeki çalışmaların sonuna gelindi. Çalışma kapsamında caddelere yaklaşık 8 bin ton asfalt dökülerek, 13 bin metrekare parke ile 7 bin metrekare bordür döşendi. Caddelerde andezit kaplama imalatı, asfalt betonu, binder tabakası ve mineral yüzeyli beton binder tabakası çalışmaları yapıldı.

YAYA KALDIRIMLARI YENİLENDİ
Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım-Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında Yıldız, Kızılay, F.Çakmak, Kadıoğlu, 1203., 601. ve Millet Caddeleri´nde bozuk olan yollar asfaltlandı. Yaya kaldırımları yenilenen caddelerde ayrıca genişletme çalışması yapıldı. Numan Dede Caddesi´nde ise asfaltın alt tabakası olan 9 cm´lik binder tabakası döküldü ve granit çalışmalarına başlandı. 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman,“Gebze ilçemizdeki bu çalışmamız ile 4 kilometrelik karayolunu asfaltladık, yolların yanındaki tretuarları yeniledik ve genişlettik. Caddelerde andezit kaplama imalatı, asfalt betonu binder tabakası ve mineral yüzeyli beton binder tabakası çalışmaları yapıldı“ şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!