Alikahya-Umuttepe güzergahına Büyükşehir Otobüsleri konacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya Akarca Konutları ile Umuttepe Kampusü arasında Büyükşehir otobüslerinin çalışmasını kararlaştırdı.

KARALOĞLU BAŞKANLIK ETTİ
Encümen Salonu`nda gerçekleştirilen UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlık etti. Toplantıda, Alikahya, Kuruçeşme, Acısu Belediyeleri başkan; Gebze Belediyesi de başkan yardımcısı düzeyinde temsil edildi. Toplantıya ayrıca, İl Trafik ve Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay ve kurul üyeleri katıldı.

ÖĞRENCİ MAĞDUR OLMASIN
Kurul, Akarca Mah Muhtarı Muzaffer Tüzmen ve Kocaeli Üniversitesi Umuteppe kampusü öğrencilerinin üniversiteye ve diğer merkezlere ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi yönünde kendisine ulaşan dilekçeyi ele aldı. Kurul ayrıca yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak Alikahya Belediye Başkanı ve muhtar Tüzmen`in görüşlerini de dinledi. Kurul daha sonra, özellikle öğrencilerin mağdur olmaması için Alikahya Akarca Konutları- Ümuttepe kampusü arasında Büyükşehir Otobüslerinin çalıştırılmasına oy birliği ile karar verdi.

TEK VASITA, TEK ÜCRET
Karar gereğince Büyükşehir Belediyesi otobüsleri en kısa süre içinde söz konusu hatta çalışmaya başlayacak. Öğrenciler şehiriçi tarifesi gereği 60 kuruşa okullarına gidebilecek. Daha önce Umuttepe kampusüne gitmek için merkeze gelmek zorunda kalan ve buradan Umuttepe otobüsleriyle okullarına ulaşan öğrenciler artık tek vasıta ve tek ücretle seyahat edebilecek. Tam bilet ise 90 kuruş olacak. Büyükşehir Belediyesi ulaşım daire başkanlığı yetkilileri, UKOME`nin Kocaeli`ndeki trafik ve ulaşımla ilgili sorunları çözmek için çalıştığını hatırlatarak, özelikle öğrencilerin mağdur olmaması için tüm olanakları kullandıklarını söyledi. Yetkililer, Alikahya-Umuttepe kampusü arasında çalışacak olan Büyükşehir otobüslerinin yoğunluğa göre saat başı ya da yarım saate bir kalkış yapabileceğini de ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!