65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Büyükşehir, toplu taşımada kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarına sınırlama getirilmediğini açıkladı

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında değişikliğe gittiği yönünde bazı basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Ulusal yayın kuruluşlarında da yer alan; Kocaeli Büyükşehir’in yaptığı yeni düzenlemeyle toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü vatandaşların sınırsız biniş hakkının sona erdiğine yönelik haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada 65 yaş ve üstü vatandaşların KocaeliKartlarında herhangi bir sınırlama olmadığı ifade edildi.

BASINDA ÇIKAN ASILSIZ HABERLER

Kocaeli’nde ulaşımda kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında düzenlemeye gidildi yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bazı basın organlarında; ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında önemli bir değişikliğe gitti. Yeni düzenleme ile birlikte toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü vatandaşların sınırsız biniş hakkı sona erdi ve sınırlama getirildi’’ şeklinde haberler yer almıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ULAŞIMDA SINIRLAMA YOK

Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada Kocaeli’nde ulaşımda kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartları kullanımında herhangi bir düzenleme yapılmadığı ve özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşların KocaeliKartlarında herhangi bir sınırlama olmadığı ifade edildi.

İLGİLİ
HİZMET

KocaeliKart

Kocaeli genelindeki Toplu Taşıma (tramvay, deniz ulaşım ve otobüs) araçlarındaki elektronik ücret toplama sisteminde geçerli olan seyahat kartlarıdır.

KocaeliKart

Tüm toplu taşıma araçlarında kullanılan indirimli ve ücretsiz seyahat kartları seyahat kartları ofislerinden verilmektedir.

Sivil Kocaelikartlar dolum bayilerinden ve Kocaelikart satış makinelerinden temin edilmektedir.

Kocaelikart mobil uygulamasını cep telefonunuza yükleyerek QR kod oluşturabilir, bakiye yükleyebilir ve tüm toplu taşıma araçlarına QR kodu okutarak biniş yapabilirsiniz.

Ücretsiz ve indirimli Kocaelikart için seyahat kartları ofislerine başvurabilirsiniz.

Sivil kartları ise Kocaelikart dolum ve satış bayileri ile Kocaelikart satış makinelerinden temin edebilirsiniz.

Ücretsiz ve indirimli Kocaelikartlar 2023-139 Sayılı Meclis Kararı ile yürürlüğe giren Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Yönetmeliği kapsamındaki tüm kişilere indirimli veya ücretsiz seyahat kartı düzenlenir.

İzmit Seyahat Kartları Ofisi

Karabaş Mah. Salim Dervişoğlu Cad. Mimar Sinan Köprüsü Altı İzmit/Kocaeli

 

Gebze Seyahat Kartları Ofisi

Hacıhalil Mah. 1222/2. Sk. Çoban Mustafa Paşa Cami No:2 Gebze/Kocaeli

 

Gölcük Seyahat Kartları Ofisi

Atatürk Blv. No.121 Gölcük Belediyesi Hizmet Binası Gölcük/Kocaeli

 

Karamürsel Seyahat Kartları Ofisi

İnönü Cad. No.19 Karamürsel Belediyesi Hizmet Binası Karamürsel/Kocaeli

 

Kandıra Seyahat Kartları Ofisi

Kandıra Belediyesi hizmet binası Çarşı, Orman Cd. No:39, 41600 Kandıra/Kocaeli

 

Umuttepe Seyahat Kartları Ofisi

Kabaoğlu Umuttepe Peronlar İzmit/Kocaeli (Sadece okul kayıt dönemlerinde)

Öğrenci, öğretmen, 60 yaş üzeri indirimli Kocaelikart ve 65 yaş üzeri ücretsiz Kocaelikart alabilmek için gerekli belgeler nelerdir?

Herhangi bir belge istenmemektedir. Bilgiler MERNİS, MEBBİS, YÖKSİS tarafından alınmaktadır. Kişinin fotoğrafı varsa taranıp sisteme yüklendikten sonra geri verilmekte veya yoksa ofislerimizde webcam ile fotoğraf çekilmektedir.

 

Engelli Kocaelikartı alabilmek için gerekli evraklar nelerdir?

Erişkinler için Erişkin Sağlık Kurulu Raporu (%40 ve üstü orana sahip olmalı.), çocuklar için ÇÖZGER raporu fotokopisi ve kişinin fotoğrafı varsa taranıp sisteme yüklendikten sonra geri verilmekte veya yoksa ofislerimizde webcam ile fotoğraf çekilmektedir.

 

Öğretmen ve öğrenci kartları hangi tarihler arasında vizelenmektedir?

Öğrenci ve öğretmenlerin Seyahat Kartlarının vize işlemleri online yükleme hariç, Kocaelikart dolum bayilerinden ve otomatik bakiye yükleme cihazlarından bakiye yüklemesi esnasında otomatik olarak yapılmaktadır.

Herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam tipine dönüşen kartlar, Seyahat Kartları Birimleri tarafından vizesi yapılmakta olup, vize işlemi yapılamayan kartlarda vize işlemini yaptırmak kart sahibinin sorumluluğundadır.

 

Kimler için vize işlemi gerekiyor?

60 yaş üzeri ve 65 yaş üzeri seyahat kartları için vize işlemi yoktur. Engelli ve Engelli Refakatle seyahat kartları için ise süreli rapora istinaden alınan kartlar yılda 1 kere, süresiz rapora istinaden alınan kartlar ise 5 yılda bir kere olmak üzere Seyahat Kartları Ofislerinde bulunan cihazlar üzerinden vize işlemi yapılmaktadır.

AFAD, Basın, Jandarma, Polis, Zabıta, TÜİK Görevlileri, Posta Hizmetleri ve Orman Muhafaza Memurlarına ait bağlı bulundukları kurumlara istinaden kart düzenlenmiş kişilerin yılda 1 kere Seyahat Kartları Ofislerine giderek vizeleme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Çağrı Merkezi 153

Bizi;
sosyal medyada takip edin!