23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

“Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” konulu yarışmanın başvuru süresi 18 Nisan Perşembe gününe kadar uzatıldı

23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çevre duyarlılığına yönelik açtığı Reels Yarışması’nın başvuru süresi 18 Nisan Perşembe gününe kadar uzatıldı. “Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” sloganının kullanılacağı yarışma çocuklarda doğa bilinci ve doğal yaşam farkındalığını arttırmayı amaçlıyor. Videoları dereceye girecek olan çocuklar, aileleri ile birlikte Ormanya’da 2 gece karavan kampı yapacak.

 

YARIŞMAYA NASIL KATILIRIM?

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan gibi son derece anlamlı ve özel bir gün için açtığı yarışma çevre duyarlılığı ve doğa bilincini geliştirmek açısından önem taşıyor. Yarışmaya katılmak ise oldukça kolay. “Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” Reels Yarışmasına 9-14 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası olan www.kocaeli.bel.tr adresindeki şartnameyi okuyarak başvuru formunu doldurulacak. Videolar dikey formatta  (1080x1920px) çekilecek. Videoların süresi, jenerik dahil olmak üzere, en az 15 en fazla 120 saniye olacak. Hazırlanan reels videoları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “kocaelikultursanat” instagram hesabına mesaj yoluyla gönderilecek.  Yarışmaya yalnızca bir reels videosu kabul edilecek.

 

İÇERİK NASIL OLMALI?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi çocuklara örnek olması kapsamında yarışmanın şartnamesinde içerik ile ilgili örnek başlıklar verdi. Bu çerçevede çocuklar, doğaya saygı, hayvan sevgisi,  çevre bilinci, denizlerin kirletilmemesi, geri dönüşüm, sıfır atık, kompost yapımı, atık yağların toplanması, su tasarrufu, yağmur suyunun kullanımı gibi konuları kendilerine baz alabilecek. Ayrıca, doğal malzemelerden oyuncaklar, doğanın sesi, hayvanlara su/mama kabı yapma, geri dönüşüm ürünlerinden yapılan eserler de fikir olarak yarışmacılara sunuldu. Şartnamede tarım ve toprak ile ilgili öneriler de yer aldı. Bu öneriler kapsamında; turşu, tarhana yapımı, yerli tohum biriktirme/çoğaltma, ağaç ekimi, bitki çeşitliliğini çoğaltma gibi başlıklar yer aldı.

 

SONUÇLAR 19 NİSAN CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Yarışmanın sonuçları 19 Nisan Cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden açıklanacak. Gönderilen videolar, yarışma bitimi ile Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Değerlendirme yapılırken, özgünlük, tema ile uyum, kurgu ve Kocaeli öğelerini içerme kriterleri ön planda tutulacak.

 

İLGİLİ
HİZMET

Ormanya

2.000.000 m2 alana kurulu Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı Türkiye’nin en önemli doğal turizm destinasyonlarından birine dönüştürdük.

Ormanya

Ormanya içerisindeki bölümler:

●      Çocuk Hayvan Çiftliği

●      Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi

●      Yaban Yaşam Alanı

●      Kamp Alanı

●      Mesire Alanı

●      Doğa Parkurları

●      Botanik Yol

●      Ormanköy

●      Doğa Okulu

●      Böcek Oteli

●      Kuş Gözlem Alanı

●      Orman Kütüphanesi

●      Ormanın Sesi

●      Sportif Olta Balıkçılığı

●      Düşkün Leylekler Evi

●      Pelikan Adası

●      Engelli Kuşlar Barınağı

Ormanya; Haziran-Temmuz-Ağustos tarihlerinde; 09.00-20.00 Ekim-Kasım-Mart-Nisan tarihlerinde; 09.00-18.00 Aralık-Ocak-Şubat tarihlerinde; 09.00-17.00 Eylül-Mayıs tarihlerinde; 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Ormanya pazartesi günleri kapalıdır. Pazartesi gününe denk gelen resmi tatillerde ziyarete açıktır. Parkın kapanış saatleri, gün uzunluğu, değişen hava koşulları ve hayvanların doğal günışığı davranışları düşünülerek yaz, kış, bahar ve geçiş dönemlerinde değiştirilmektedir.

Kamp alanı 23 karavan ve 30 çadır kapasitesine sahiptir. Kamp alanı karavan bölümünde elektrik, su, duş, wc, atık su döküm ve bulaşık yıkama alanı gibi ihtiyaç duyulan temel hizmetler mevcuttur. Elektrik hariç tüm hizmetler çadır alanında da mevcuttur. Çadır alanında ayrıca telefon sarj üniteleri bulunmaktadır.

 

Kimler faydalanabilir?

18 yaş üstü herkes konaklayabilir. Alanımızı kullanan çiftlerin evli olması gerekmektedir. Çocukların sorumluluğu ebeveynlerin sorumluluğundadır.

 

Nasıl başvurulur?

Ücretsiz alan olduğu için başvuru ve rezervasyon sistemi yoktur. Gelmeden önce 0262 331 66 11 numaralı hattımızı arayarak alan ile alakalı doluluk oranını öğrenebilirsiniz.

 

Nasıl gidilir?

Konaklayacak olan misafirlerimizin Ormanya Doğal Yaşam Alanına kendi imkânları ile gelmeleri gerekmektedir.

 

Kaç gün konaklanabilir? 

Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1 en fazla 3 gece 4 gündür. Tekrar konaklamak istediğinizde kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.

 

KAMP ALANI KURALLARI

1. Tüm misafirlerimiz giriş ve çıkışlarda danışmaya bilgi vermelidir. Giriş kartları çıkışta danışmaya teslim edilmelidir.

2. Kamp alanına en geç giriş saati 23.00, en geç çıkış saati ise 12.00’dır. Kesin sessizlik saatleri 23.00 - 08.00 arasındadır.

3. Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1, en fazla 3 gece 4 gündür. Alan günübirlik kullanıma kapalıdır. Tekrar konaklamak istediğiniz taktirde en son kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.

4. Ateş yakılarak yapılan; mangal, soba, semaver ve diğer tüm açık ateşler yasaktır.

5. Kamp alanında alkol vb. sarhoş edici maddeler kullanmak yasaktır.

6. Kamp alanına ateşli silahlar ile girilmesi ve alan içerisinde kullanılması kesinlikle yasaktır.

7. Genel ahlak kurallarına uymayan, etrafına rahatsızlık verecek davranışlarda bulunan ve kavga eden kişiler kamp alanından uzaklaştırılacaktır.

8. Kamp alanına; motokaravan, çekme karavan ve araç üstü çadır haricinde hiçbir araç alınmamaktadır.

9. Karavanların ruhsata işli olmaması halinde araç kamp alanına alınmayacaktır.

10. Çadırların içinde elektrikli - gazlı ısıtıcı yakılmasına ve çadır alanında elektrikli aletler kullanımına izin verilmemektedir.

11. Kamp alanına gelen çiftlerin evlilik cüzdanı sorulmaktadır. Aksi takdirde konaklamalarına izin verilmemektedir.

12. Evcil hayvanlarınızın başı boş bırakılması yasaktır. Hayvanların vereceği zararlardan hayvan sahipleri sorumludur.

13. Çocuklar ebeveynlerinin sorumluğundadır. Duş ve tuvalet kullanan çocuklara bir yetişkin eşlik etmelidir.

14. Kampçıların kamp alanından herhangi bir sebepten ötürü çadır ve karavanını bırakıp çıkmalarına veya karavanı ile gün içinde çıkıp gelmelerine izin verilmemektedir.

15. Kamp ve diğer yaşam alanlarında bulunan demirbaş eşyalara zarar vermeden özenle kullanılması ve korunmasına dikkat edilmelidir.

16. Kamp alanında; atık su, çöp veya çevre kirliliğine neden olabilecek, bitkilere zarar verecek davranışlar uygun bulunmamaktadır.

17. 18 yaş altı bireylerin tek başına kamp yapması yasaktır.

18. Lütfen karavanınızın, aracınızın ve aksesuarlarınızın yeterince emniyetli olduğundan emin olun. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaybolan veya çalınan eşyalardan ve herhangi bir kişinin maruz kaldığı zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.

19. Tüm misafirlerimiz kendilerine tahsis edilen numaralı alanda kamp yapmalıdır.

20. Kamp alanımızda rezervasyon sistemi bulunmamaktadır.

Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak No:99 Kartepe/Kocaeli

 0262 331 66 11

Ziyaretçilerin Ormanya mobil uygulaması ile Ormanya'yı keşfederken ihtiyaç duyacakları bilgilere hızlı erişimini sağlamakla beraber güvenli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Engelsiz arayüz, Canlıları Keşfet, Doğa Okulu ve Ormanya Macerası mobil oyunu gibi ana başlıklarla beraber Ormanya hakkında bir çok bilgiye ulaşılabilir.

Ücretsiz olan ve aynı zamanda yürüyüş rotalarını da görebileceğiniz uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.bel.kocaeli.ormanya&hl=tr&gl=US

iOS: https://apps.apple.com/us/app/ormanya/id6446880760

Bizi;
sosyal medyada takip edin!