Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü

Mehmet AKKAYA
0262 321 68 09 mehmetakkaya@kocaeli.bel.tr Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  İzmit / Kocaeli

1968 Ordu doğumludur. İlk, Orta ve Lise tahsilini Ordu’ da tamamladıktan sonra, 1986 yılında İstanbul’da özel sektörde çalışma hayatına başlamıştır.

1992 - 1994 yılları arasında, Ordu İli Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Belediyesi’nde Fen Memuru, 1994 - 2001 yılları arasında, Ordu Belediyesi’nde Zabıta Memuru,  2001 -  2008 yılları arasında,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Otobüs İşletme Şefi olarak çalışmış, 5 Mayıs 2008 – 15 Haziran 2016   tarihleri arasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevini yürütmüş olup, halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığında 15 Haziran 2016 Tarihinde başladığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü görevine devam etmektedir.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden  mezun olmuş,  2009-2010 eğitim öğretim döneminde başladığı, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı,  Mahalli İdareler ve Şehircilik Bilim Dalında  “Bilgi Toplumu Sürecinde Yerel Yönetimlerin Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yaklaşımları; Kocaeli Örneği”  isimli tezi ile 17.02.2011 tarihinde “Yüksek  Lisans” eğitimini başarıyla  bitirmiştir.

Türkiye Belediyeler Birliği Ulaşım Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlediği birçok Çalıştay ve Engellilerle ilgili projelerde görev almış, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Ulaştırma, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve  Trafik Uygulamaları yanında Mesleki ve Kişisel Gelişim Uygulamaları gibi çeşitli konularda, yurt içinde ve yurt dışında birçok Eğitim, Konferans, Sempozyum, Seminer, Fuar ve Çalışma toplantılarına katılmıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Birime Ait Hizmetler