Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü

Meriç DENİZ
0262 331 83 91 meric.deniz@kocaeli.bel.tr Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  İzmit / Kocaeli

MERİÇ DENİZ
(Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü)

23.05.1979 tarihinde Kocaeli İli İzmit İlçesinde doğan DENİZ, orta ve lise eğitimini Kocaeli Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Askerlik görevini 2005 yılında kısa dönem olarak Elâzığ İlinde tamamladıktan sonra, İstanbul İlinde özel sektörde iş hayatına başlayan DENİZ, 2005 yılı Aralık ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında mühendis olarak göreve başladı ve 2011-2022 yılları arasında Deniz Çevresi Yönetimi Şefi olarak görev yaptı.

Gemilerden kaynaklanan deniz kirliliğinin kontrolüne yönelik çevre denetçisi, çevre denetim yönetmeliği kapsamında çevre görevlisi, su ve atık sudan numune alma, çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi ve Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitim Programlarını başarıyla tamamlayarak bu konularda uzmanlaşan Deniz, ayrıca Kamu İhale Mevzuatı kapsamında ihale, hakediş, sözleşme, şartname hazırlama vb. eğitim programlarını tamamlayarak bu konuda çalışmalar yürütmüştür.

Bununla birlikte; deniz uçağı, kontrol teknesi, deniz süpürgeleri ve benzeri deniz çevresi yönetimine ilişkin hizmetlerde hakediş ve kontrol şefliği yürütmüş olup ayrıca Mavi Bayrak Programı, İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi, İzmit Körfezi Su Kalitesi İzleme Projesi, İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Yönetimi/Temizlenmesi Projesi gibi deniz çevresi yönetimine ilişkin projelerde görev alarak kontrol şefliği yaptı.

2022 yılı Şubat ayından itibaren Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü olarak görevine devam etmekte olan ve iyi seviye İngilizce ve orta seviye Almanca bilen Meriç DENİZ, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Birime Ait Hizmetler