Yeşil ve aydınlık çevre için ağaç dikin

Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle Körfez refüjlerine ağaç dikti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesi Hamit Kaplan Caddesi refüjlerine öğrencilerle birlikte ağaç dikti. Öğrencilere ağacın ve yeşilin önemini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Yeşil ve aydınlık bir çevre için ağaç dikin” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren ilin yeşillendirilmesine büyük önem verdiklerini ve bu yönde ciddi bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ağaç dikme törenine Körfez Çelik Halat İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte refüjlere fidan diken öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Rehber öğretmenlerinin gözetiminde fidanları diken öğrencilere Başkan Karaosmanoğlu da yardım etti.

GELECEK İÇİN BİR FİDAN
Öte yandan tören öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 21. yüzyılda ağacın öneminin daha da arttığını ve el birliği ile topluma ağaç sevgisinin verilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Karaosmanğlu “Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak için herkesin fidan dikmesi gerekir. Ormanlar bir ülkenin doğal güzelliği ve zenginlik kaynağıdır. Dikim törenine katılan öğrencimiz yıllar sonra buradan geçerken ne kadar iyi bir iş yaptıklarını anlayarak, kendileriyle gurur duyacaklar” diye konuştu.

AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK
Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da çevre bilincinin küçük yaşlarda öğrencilere sevdirilmesi gerektiğini ve bu nedenle okullarla her yıl ilçenin farklı bir yerinde ağaçlandırma yapacaklarını söyledi.

GELENEK SÜRECEK
Körfez Çelik Halat İlköğretim Okul Müdürü Hikmet Şahin ise Büyükşehir Belediyesi ile geçen yıl başlattıkları ağaç dikme geleneğinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.


 
TÖRENE KATILANLAR
Ağaç dikme törenine Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları ile Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Özkaraaslan da katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!