Timuçin`den deprem gerçeğine felsefik yaklaşım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği söyleşi etkinliklerinin bu ayki konuğu olan Afşar Timuçin dün akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde Kocaelililerle biraya geldi.

İÇİMİZDEKİ DEPREM
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen söyleşide Timuçin,  “İçimizdeki deprem” konulu anlatımıyla izleyenlere sosyal içerikli mesajlar verdi.
Aynı zamanda, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı olan Timuçin, söyleşine “binaların yaşadığı depremi değil bu depremin içimizdeki yarattıklarından bahsetmek istiyorum” sözleriyle başladı.

ENKAZ ALTINDA KALAN KÖTÜ BİLİNÇ
Depremin doğanın kötü bir oyunu olduğunu söyleyen Afşar, “Bu oyundaki payımız nedir diye hiç sormadık. O enkazlar altında insanlar değil insanlığın kötü bilinci kalmıştır” dedi.
Konuya olan felsefik yaklaşımıyla etki yaratan Timuçin, binaların çürüklüğünün insan çürüklüğüne neden olduğunu da ifade etti. Bugüne kadar tarihte birçok kentin toprak altında kaldığını söyleyen Timuçin, “Bir kentin ortaya çıkarılması, bir kültürün de yeniden gün ışığına çıkmasıdır. Kent bize ne olduğumuzu değil, aslında ne olmadığımızı anlatır” dedi.

GÜNEY ASYA`DAKİ DUYARSIZLIK
Aralık ayında Güney Asya`da yaşanan yüzyılın felaketine de değinen Timuçin, depremin ardından bölgedeki bazı insanların duyarsızlıklarına da gönderme yaptı. Depremde 250 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Timuçin, “Ancak bu bazı insanlar için hiç önemli olmadı. Sonraki günlerde dans ettiler, eğlendiler. Bu insanlık acısıdır” şeklinde konuştu.
Timuçin söyleşinin ardından Bulut yayınlarından çıkan kitaplarını da  imzaladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!