Öğrenciler doğanın bekçileri

Büyükşehir ve TEMA Vakfı önderliğinde miniklere program yaptırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Tema Vakfı, giderek artan çevre sorunlarına karşı yeni bir tüketim ahlakı geliştirmek amacıyla, ilköğretim okulu öğrencilerine “Doğanın Bekçileri” adlı bir program yaptıracak. Program TV 41´de yayınlanarak, bilincin gelişmesi sağlanacak.

HEDEF YETİŞEN NESİL
Çevre sorunlarının boyutları ve insan sağlığına verdiği zararlar her geçen gün artarken, yetişen neslin bu konuda daha duyarlı olması için çalışmalar yapılmaya başlandı. Bir çok kişi ve kuruluş, çevre sorunları ile ilgili duyarlılıkları olmasına rağmen, konunu çözümü için herhangi bir çalışma yapmaması, Büyükşehir Belediyesi ile TEMA Vakfı´nı harekete geçirdi. Yetişen neslin hedef alınarak ilköğretim okulu öğrencilerine program yaptırma çalışması, çevre konusunda büyük yararlar sağlayacak.

TELEVİZYONDAN CANLI YAYIN
Hazırlanan proje gereği her okul yeni bir tüketim ahlakı sloganı belirleyerek önce okulunda sonra da halkımıza yaymaya çalışacak. İlköğretim Okulu öğrencileri 6-7 kişilik öğrenci grubu ile, toprak kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliği, su kirliliği, ormansızlaşma, sağlık ve çevre ilişkisi, gıda kaynaklarının azalması, çevreci ürünlerin satın alınması, çevre ile ilgili yayınları okuma alışkanlığı, besinlerdeki tarım ilaçları, nüfus patlaması, nükleer savaşların yarattığı kirlenme, endüstri atıkları, ozon incelmesi, hormonlu sebze ve meyveler, çölleşme, göç problemi, asit yağmurları, küresel ısınma, deniz kirliliği ve enerji problemleri konularından seçerek oyunla, müzikle, şiirlerle, sunum yaparak programa katılabilecek. Programa katılacak olan her okul seçtiği konuyu 25 dakikalık süre içinde anlatacak. Programlar TV 41´de canlı olarak her Salı günü 17.50 ile 18.50 saatleri arasında yayınlanacak. Ayrıca çocuklar kendilerini izleyebilmek için Cuma günleri bant yayını yapılacak.

İLK PROGRAM 23 OCAK´TA
Proje gereği ilk olarak 23 Ocak Salı günü Piri Reis İlköğretim Okulu, 30 Ocak Salı günü de 29 Ekim İlköğretim Okulu program yapacak. Programlar 5 Haziran Dünya Çevre Gününe kadar her hafta farklı bir okul öğrencilerinin çevre konusunda anlatacakları ile devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!