“Bir olursak önümüzde hiçbir engel duramaz”

Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi`nden ildeki tüm engelli sivil toplum örgütlerine birlik çağrısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Temmuz ayında faaliyete geçen Kent Konseyi Özürlüler Meclisi, 6 aylık çalışmalarıyla ilgili bir durum değerlendirmesi yaptı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü İsmail Barış´ın da katıldığı toplantıda, Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, Kocaeli´ndeki tüm engelli sivil toplum örgütlerine birlik çağrısında bulundu. Başkan Cebeci, “Biz birlik olursak önümüzde hiçbir engel duramaz” dedi. Toplantıya katılan SHAÇEK Genel Müdürü Barış da Özürlüler Meclisi´nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve özürlülerin sosyal hayata dair sorunlarını çözülmesinde meclisin önemli başarılar göstereceğine inandığını söyledi.

GENİŞ KATILIM
Büyükşehir Belediyesi´nin özürlülere verdiği önem çerçevesinde geçtiğimiz Temmuz ayında çalışmalarına başlayan Özürlüler Meclisi hafta sonunda altı aylık icraatını masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Emine Cebeci, Başkan Yardımcısı Şeref Kaya, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar, Kocaeli´nde faaliyet gösteren engelli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış katıldı. 

CEBECİ´DEN BİRLİK ÇAĞRISI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, henüz yolun başında olduklarını belirterek, ildeki tüm engelli sivil toplum örgütlerine birlik çağrısında bulundu. Cebeci, “Kocaeli´ndeki 22 engelli sivil toplum örgütü arasında köprü görevi görmek istiyoruz. Hepimiz,  sosyal hayat içinde engellilerin yaşadığı sorunların ortadan kalkmasını istiyoruz. Öyleyse bu mücadeleyi hep birlikte ve birbirimize destek olarak verelim. Bu güç oluşursa, önümüzde hiçbir engel duramaz” şeklinde konuştu. Cebeci ayrıca kuruluş aşamasından bu yana yürüttükleri çalışmaların ana hedefinin kentteki özürlülerin yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunun da altını çizdi.

BARIŞ´TAN MECLİSE DESTEK
SHAÇEK Genel Müdürü İsmail Barış da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Meclisi´nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Özürlüler Meclisi´nin, Kocaeli´nde yaşayan engelli vatandaşların sorunlarına ciddiyetle yaklaştığını ifade eden Barış, varolan sorunların da iyi organize ve birliktelik ile çözülebileceğini söyledi. Barış, sosyal hayata dair sorunlarını çözülmesinde meclisin önemli başarılar göstereceğine inandığını bildirdi.

BARIŞ´TAN ANLAMLI “ÖZÜR” NİTELEMESİ
Barış konuşmasında bir toplumun çağdaş olma göstergelerinden birinin de özürlülere verdiği önemle ortaya çıktığına değindi. Türkiye´de uluslar arası standartlarda özürlülere yönelik yasal düzenlemelerin geçen sene itibariyle yapılmaya başlandığını hatırlatan Genel Müdür Barış, sosyal güvenceye bakılmaksızın özürlü insanların tüm eğitim olanaklarından yararlanabilmesi için devlet desteği bulunduğunun altını çizdi.  Barış, “Asıl özürlü olan insanları sevmeyen ve hükümlülüklerini yerine getiremeyendir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!