Zabıtaya eğitim semineri

Empati kurmanın vatandaşla olan iletişime başarı getireceği belirtildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bugün de en önemli birimleri arasında yer alan Zabıta Daire Başkanlığı´na Halkla İlişkiler konusunda iki günlük bir seminer düzenledi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç tarafından verilen seminerde empati kurmanın vatandaşla iletişimde başarı getireceği vurgulandı.


Büyükşehir Belediyesi´nde düzenlenen seminerin ilk gününe Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay´ın yanı sıra İhtisas Zabıta Şube Müdürü Eyüp Deveci,Trafik Zabıta Şube Müdürü Sadican Aygen ve Güvenlik Şube Müdürü Turan Özcan katıldı.

BELEDİYEYİ TEMSİL EDİYORSUNUZ
Zabıtanın belediyeleri temsil ettiğini söyleyen Dr. Yusuf Genç, “Sizler sürekli halkla iç içe görev yapıyorsunuz. İşiniz son derece zor. Halkın beklentilerini iyi belirleyip görevinizi yerine getirirken, inandırarak yaptığınız işin gerekliliğini ortaya koyarsanız daha başarılı olursunuz” dedi.

HER ADIMINIZ BELEDİYE DEMEK
Zabıtanın attığı her adımı vatandaşın belediye kimliği ile algıladığına dikkat çeken Dr. Genç, zabıtaların belediyeyi temsil etme gibi son derece önemli bir misyona sahip olduklarını söyledi.

EMPATİ BAŞARI GETİRİR
Zabıta memurlarına görev esnasında sık sık empati yapmalarını tavsiye eden Dr. Genç, “Empati kurarsanız bu size ve işinize başarı getirir. Kendinizi vatandaşın yerine koyun. Empati başarılı olmanın kurallarından biridir. Sizler de göreviniz esnasında kaba hareket etmeden, işi ağırdan almadan, zamanında müdahaleler ve olgun davranışlarla görevinizi yaparsanız hiçbir sorun çıkmaz” şeklinde konuştu.
Genç ayrıca, “olayları çabuk kavramada, kısa dönemde çözmede, kendinize güvenmede, muhatapları tanımada hassas davranmalısınız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!