Zabıta denetiminde fırınlar sınıfta kaldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İhsaniye Beldesi`nde bulunan 8 fırını denetledi.

Yapılan denetimlerde, bütün fırınlar hakkında tutanak tutmak zorunda kalan zabıta ekipleri, kurallara uymayan fırıncıları uyardı.

OPERASYON SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi sınırlarının il sınırlarına dönüştürülmesi ile, zabıta ekiplerinin denetimleri aralıksız olarak sürüyor. Daha önce Kocaeli`nin Doğu bölgesini denetleyen ekipler, dün İhsaniye Beldesi`nde denetimlerini sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Sadican Aygün, Tarım İl Müdürlüğü`ndan Gıda Mühendisi Mustafa Çiftçi, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı İlyas Çakır tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, fırıncılar sınıfta kaldı. Toplam 8 fırını denetleyen ekipler, bütün fırınlar hakkında tutanak tutmak zorunda kaldı. Denetimler sırasında temizlik kurallarına uymayan fırınlar hakkında tutanak tutularak, cezalandırılması istendi.

ENCÜMEN KARAR VERECEK
Yapılan denetimleri değerlendiren Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı, halkın sağlığı ile hiç kimseyi oynatmayacaklarını belirterek, “Bizim için önemli olan halkın sağlığıdır. Bu konuda kimseye taviz vermeyiz. Bütün işyerlerinin halkın sağlığını ilgilendiren kurallara uyması şarttır. Uymayan cezasına katlanır” dedi.  Fırınlardan hiçbirinin denetimden geçememesi, Fırıncılar Odası Başkanı İlyas Çakır`ı tedirgin etti. Oda olarak bütün üyeleri uyardıklarını, özellikle halkın sağlığını için temizlik konusunda titiz olunmasını isteyen Çakır, “Maalesef bazı arkadaşlarımız kuralları kulak arkası ediyor” şeklinde konuştu.

Zabıta ekipleri, aralıksız olarak denetimlerin sürdürüleceğini, tutanakların Belediye Encümen`inde değerlendirilerek, gerekli cezaların yazılacağını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!