Yürüyüş Yolunda deprem stantları

Büyükşehir görevlileri, depremin yıl dönümünde halkı bilgilendirdi

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan asrın en büyük deprem felaketinin 7. yılında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli´ndeki mühendis odaları tarafından, yürüyüş yolu üzerinde standlar açıldı. Standlarda, konu ile ilgili çeşitli broşürler dağıtıldı.

BROŞÜR VE CD´LER DAĞITILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Fevziye Cami karşısında açılan standlarda, Kocaeli genelindeki zemin durumu, yapılar inşa edilirken göz önünde bulundurulması gereken faktörler, deprem anında yapılması gerekenler anlatılıyor. Vatandaşların daha kapsamlı bilgilere ulaşması ve bu bilgileri saklayabilmesi amacıyla da, hazırlanan broşür ve CD´er dağıtılıyor, sormak istedikleri konularda bilgi veriliyor. 

AMAÇ UNUTTURMAMAK
Deprem felaketinin yıl dönümünde düzenlenen seminer, panel ve anma programları ile birlikte kurulan stantlar, toplumun bilinçlenmesine önemli bir katkı sağladı. Stantlarla ilgili bilgi veren Jeofizik Mühendisi Mehmet Sancılı, “En önemli amacımız, 7 yılı geride bırakırken depremi unutmamak, unutturmamak. Çünkü deprem bulunduğumuz konum itibariyle bizi hiç unutmayacak. Bu nedenle açtığımız stant, vatandaşlarımızın dikkatini psikolojilerini bozmadan depreme çekmek ve halkımızın bilinçlendirilmesini amaçlamaktadır” dedi.

ÜŞÜMEZSOY´DAN ZİYARET
Kocaelililer´in depremin yıl dönümünde ilgi gösterdiği standları ziyaret edenler arasında, çeşitli anma programları nedeniyle ilimizde bulunan deprem uzmanları da vardı. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile MTA Marmara Bölge Müdürü Ahmet Mahir Serdar, bir süre standı gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Öte yandan Saraybahçe Belediyesinin depremin yıl dönümü nedeniyle açtığı deprem fotoğrafları sergisi de büyük ilgi gördü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!