Yıldız Sunta´ya son şans

Büyükşehir`e yazılı taahhütname veren fabrikaya iki aylık süre tanındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldığı Yıldız Sunta´ya son bir şans daha verdi. Yazılı taahhütname ile izin isteyen fabrika yetkililerine, emisyon izni ve raporu alabilmeleri için aralık ayı başına kadar süre tanındı.

2 AY SÜRE VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi´nin şubat ayından bu yana yaptığı tüm uyarılara kulak tıkayan ve mühürleme gününe kadar sessizliğini koruyan Yıldız Sunta, bugün yazılı bir taahhütname ile sorumluluklarına sahip çıktı. Büyükşehir Belediyesinin mühürleme işleminden kısa bir süre önce “beyaz bayrak” açan Yıldız Sunta´ya emisyon izni ve raporu alması için iki ay süre tanındı. Bunun dışında fabrikaya atık su deşarj iznini alması ve yangın önlemlerini hayata geçirmesi için de 3 ay süre verildi. Fabrika ilk olarak emisyon izni ve raporunu alacak. İki ay içinde bu şart yerine getirilmezse Büyükşehir Belediyesi bu defa kesin olarak fabrikadaki üretimi durduracak.

GÖRÜŞME TALEP ETTİLER
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 19 Eylül tarihli Encümen Kararı gereğince sabah saatlerinde Uzunçiftlik mevkiinde faaliyet gösteren Yıldız Sunta Fabrikasına gitti. Kapatma kararını yetkililere gösteren Büyükşehir yetkililer, daha sonra yönetimin görüşme talebi üzerine fabrikaya girdi.

1.5 SAATLİK MÜZAKERE
Zabıta ve Ruhsat Şube Müdürlüğü yetkililerinden kısa bir süre sonra da fabrikaya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmettin Kahraman, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve 1. Hukuk Müşaviri Av. Mehmet Çelikel geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Necmi Kahraman, Yıldız Sunta´nın kendilerine ilk kez yazılı bir taahhütname verdiğine dikkat çekti.

“DEFALARCA UYARDIK”
Yıldız Sunta´nın emisyon izni ve raporu olmadığını söyleyen Kahraman, “Bizden bu rapor ve izin için süre istedi. Bunun için yönetime 2 ay süre tanıdık. Ayrıca atıksu deşarj izni ve yangın önleme tedbirleri için de 3 ay izin verildi. Emisyon izni için verilen sürede taahhüt yerine getirilmezse fabrika mühürlenecek” dedi. Kahraman, Büyükşehir Belediyesinin defalarca Yıldız Sunta´yı her üç konuda uyardığının altını çizdi.

MAKSİMUM İSTEK MİNİMUM SÜRE
Süreler konusuna da değinen Kahraman, yönetimin kendilerinden sözlerini yerine getirebilmeleri için maksimum süre talep ettiğini ancak kendilerinin ise bu süreleri minimum düzeyde tuttuklarını bildirdi.
Yıldız Sunta yazılı taahhütnamesi gereği ilk olarak emisyon izni ve raporunu edinecek ve iki ay içinde bu belgelerini Büyükşehir Belediyesi´ne sunacak. Bu raporun verilen süre zarfında gelmemesi durumunda Büyükşehir Belediyesi atık su ve itfaiye ile ilgili taahhütleri beklemeden fabrikadaki üretimi süresiz olarak durduracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!