Yerel medyaya övgü

Başkan Karaosmanoğlu, Dündar Çiğit Gazetecilik Başarı Ödülleri jürisi ile buluştu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ile Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Dündar Çiğit Gazetecilik Başarı Ödülleri`nin jürisi ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yerel medyanın önemine değindi. Jüriye başkanlık eden Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, yerel medya konusunda Kocaeli`nin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

7 DALDA ÖDÜL
Bu yıl ilk kez düzenlenen Dündar Çiğit Gazetecilik Başarı Ödülleri, 7 ayrı dalda veriliyor. Cevat Çetin Basın Dalı ödülleri, haber, köşe yazısı, röportaj, sayfa düzeni, haber fotoğrafı, Kazım Ertek Televizyon Dalı ödülü televizyon haberciliği, Naci Girginsoy Edebiyat Dalı ödülü ise öykü ve roman dalında verilecek. Her dalda bir kişiye verilecek ödüller bin YTL olarak belirlendi. Ödül alan eser sahiplerinin yanı sıra, jüri üyelerinin uygun görmesi halinde teşvik ödülü de verilecek.

OKTAY EKŞİ JÜRİ BAŞKANI
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti binasında Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi başkanlığında bir araya gelen jüri üyeleri, eserleri değerlendirdi. Oktay Ekşi ile birlikte Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat, gazeteciler Mehmet Aycan ve Metin Eroğlu, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Füsun Alver, Radyo Televizyonculuk Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mete Çamdereli ve İletişim Fakültesi öğrencilerini temsilen Recep Yılmaz`dan oluşan jüri toplantıda eserleri değerlendirdi.

YÜKSEL`DEN TEŞEKKÜR
Eserlerin değerlendirilmesi toplantısında kısa bir konuşma yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Volkan Yüksel, katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile jüri üyelerine teşekkür etti. Volkan Yüksel, bir ilke imza ettiklerini belirterek, “Kocaeli medya konusunda parmakla gösterilecek iller arasında. Bu yarışma ile hem bu ilde medyanın temel direği sayılan insanları anacağız, hem arkadaşlarımızın emeğini ödüllendireceğiz. Yarışma geleneksel hale gelecektir” sözleri ile yarışmanın her yıl tekrarlanacağını belirtti.

KARAOSMANOĞLU JÜRİ İLE
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da jüri üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte kısa bir değerlendirme yapan Karaosmanoğlu yerel medyanın önemine değinirken, “Ulusal medyaya dünyanın dört bir yanından haberler geliyor. Yerel medyanız güçlüyse, yerel sorunlarınız o denli gündeme gelir ve çözüme kavuşur. Biz Kocaeli olarak şanslı illerden biriyiz” dedi. Oktay Ekşi ise Kocaeli`nde yerel medyanın güçlü olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dündar Çiğit, Kocaeli ile özdeşleşmiş bir gazeteci. Yıllar sonra bile anılıyor. Bizim meslekte önemli olan geride böyle bir isim bırakmaktır” şeklinde konuştu. Ekşi, organizasyon için Volkan Yüksel`e teşekkür etti. Kocaeli konusunda Oktay Ekşi`ye bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu da kentin milli gelir sıralamasında en yüksek il olmasına karşın, göründüğü gibi olmadığını ifade etti.

KATILIM YÜKSEK OLDU
Dündar Çiğit Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasına katılım oldukça yüksek oldu. Ön elemeden geçirildikten sonra jürinin önüne haber dalında 38, haber fotoğrafı dalında 25, sayfa düzeni konusunda 20, köşe yazısı dalında 30, röportaj dalında 25, televizyon haberciliği 30, edebiyat dalında 40 eser katıldı.  Eserlerin değerlendirilmesi tamamlanamadığından, bazı dallardaki eserlerin değerlendirilmesi ileri bir tarihe ertelendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!