Yeniköy´de doğalgaz coşkusu

Kocaeli´nde birçok belde doğalgaz konforundan yararlanmaya başkarken, dün bunlara Yeniköy´de eklendi

İZGAZ, doğalgaz konforunu Kocaeli geneline yaymaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da bir çok  beldede doğalgaz meşalesini yakan İZGAZ, cumartesi günü de Yeniköy Beldesinde düzenlenen törenle meşale yaktı.

BAŞKANLARDAN TÖRENE BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin büyük desteğiyle doğalgaz atağı yapan İZGAZ, ilçele, beldeler ve köyleri doğalgazla buluşturmaya devam ediyor. İZGAZ, düzenlenen törenle Eta-2-A kapsamındaki Yeniköy`de doğalgaz meşalesini yaktı. Haftasonu tatilini İzmit`te geçiren SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye hanımın da hazır bulunduğu törene, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, AKP İl Başkanı Fikri Işık, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yusuf, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Gölcük Belediye Başkanı İsmail Barış, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, Hereke Belediye Başkanı Esener Macil, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman ve Ulaşlı Belediye Başkanı Nihat Abiş ile çok sayıda yeniköylü vatandaş katıldı.

KÖYLERE KADAR DOĞALGAZ
Büyükşehir Belediyesi bando takımının çaldı şarkılarla başlayan tören, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Müziği uygulama Topluluğunun söylediği türkülerle devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, doğalgaz yatırımları kapsamında Yeniköy beldesinde 2 km çelik iletim hattı, 19 km polietilen dağıtım hattı, 10 km servis hattı, 700 adet servis kutusu montajı ve 1 adet bölge regülatörü montajının tamamlandığını söyledi. Yeniköy beldesinin de içinde bulunduğu Etap2-A olarak adlandırılan bölgenin yatırım tutarının 7 trilyon olduğunu kaydeden Erdoğan, İZGAZ olarak Kocaeli halkına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

İCRAATLERİMİZLE KARŞINIZDAYIZ
Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise, verdikleri sözleri tutmanın memnuniyetiyle Yeniköy halkına, “Sizlere bizi icraatlerimizle takip edin, bizi takip edin denetleyin demiştik, İşte icraatlerimizle karşınızdayız” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin beldelerine verdiği büyük destekten dolayı Başkan karaosmanoğlu`na da teşekkür eden Başkan Ayaz, “Yeniköy halkı ve kendi adıma şükranlarımı sunuyorum. Yürüdüğünüz yolda Allah yardımcınız olsun başkanım” şeklinde konuştu.

MAZERETSİZ YOLA DEVAM
Coşkulu Yeniköy halkının alkışları eşliğinde kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah çalışanın yardımcısıdır. Bizlerde tüm sıkıntılarımıza rağmen mazeretsiz yola devam edeceğiz” dedi. Tüm Kocaeli`nin köylerine kadar kalkınması için tüm belediye başkanlarıyla el ele çalıştıklarının altını .çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün bu hizmetleri verebiliyorsak bunun tek sebebi, sizlersiniz. Sizler AK Partiyi iktidara getirdiniz, bizler de önceliklerimizi belirledik ve sizler için çalışmalarımıza başladık. Önce şehrin alt yapısına eğildik. Alt yapıyı tamamlamadan üst yapıya geçmedik. Eski yönetimin yap boz mantığından uzak durduk. Elimizdekiler halkın malıdır dedik israf etmedik” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZA DUA EDİN
Yapılan alt yapı çalışmalarında özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan`dan büyük destek aldıklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Altyapı zorlu bir iştir. Doğalgaz da altyapının en sıkıntılı işlerinden biridir. Tüm sokaklar kazılır. Herkesin cesaret edemeyeceği iştir altyapı. Ancak biz bu konuda belediyecilikten gelen Başbakanımızdan da büyük destek aldık ve bu hizmeti sizlere sunuyoruz. Çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Sizler 2 yıl önce doğalgazı hayal bile edemezdiniz bizler ayağınıza getirdik. Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullandık. Zahmetin rahmetini şimdi göreceğiz. Birilerine dua edecekseniz Başbakanımıza edin. Çünkü bizlere büyük destek verdi.” Dedi. Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasının ardından Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başkana çiçek ve eşofman takımı hediye etti. Devamında ise meşale yakma törenine geçildi ve dualar eşliğinde doğalgaz meşalesi yakıldı. Tören tamamlandıktan sonra protokole Halil Kozluca isimli vatandaşın evinde doğalgazla pişirilen kahve ikram edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!