Yalova´da beyin fırtınası

Büyükşehir Belediyesi yoğun tempo nedeniyle bir araya gelemediği alt belediyelerle hafta sonunda Armutlu`da buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurumsal gelişime yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor. Bir süre önce daire başkanları ve genel müdürleri Bursa Termal´de düzenlenen motivasyon seminerinde buluşturan Büyükşehir, geçen hafta sonu da ilçe ve belde belediye başkanları Yalova Armutlu´da bir araya getirdi. Beyin fırtınası şeklinde gerçekleşen seminerde başkanlar, kaliteli hizmet için yapılması gerekenleri tartıştı.

KOÜ´LÜ EĞİTİMCİLERİN GÖZETİMİNDE
İhlas Armutlu Tatil Köyünde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Büyükşehir üst düzey yöneticileri ve belediye iştiraklerinin genel müdürlerinin de katıldığı koordinasyon semineri, Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Nihat Erdoğmuş ve İktisat Fakültesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Tahir Büyükakın´ın akademik gözetiminde gerçekleştirildi.

AÇILIŞ KARAOSMANOĞLU´NDAN
Koordinasyon semineri Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun açılış konuşması ile başladı. Belediyeciliği “gecesi gündüzü olmayan, insanı sevdiklerine ve çocuklarına hasret bırakan bir meslek” olarak niteleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Siz meslektaşlarımla Kocaeli´nin daha güzel günler görmesi, Kocaelililerin havası, suyu temiz bir ortamda yaşaması için çalışıyoruz. İmkanlarımız nisbetinde sizlerin isteklerini desteklemeye çalışıyoruz. Çalışan kim varsa, ona olan desteğimiz de her zaman sürecek” şeklinde konuştu.

 

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTI
Yoğun tempo içinde Büyükşehir Belediyesi´nin zaman zaman eksiklik ve aksamalarının meydana geldiği yönünde öz eleştiri de yapan Başkan Karaosmanoğlu, yaşanan kopuklukları ise “iletişim kazaları” olarak niteledi. “Ama esasen ben, bu zorlu sınavda hepimizin büyük bir başarı gösterdiği kanaatindeyim” diyen Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATTIK”
“Hakikaten zor günler yaşadık. İzmit Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesine dönüştü. Alt kademe belediyelerinden, SEKA´dan ve Köy İşleri´nden çalışan devirleri yapıldı. Borçlar yapılandırıldı, 7 bin kişiyi bulan dev bir kurumun idari yapısını, iş ve hizmet süreçlerini, kaynak kullanım yapısını iyileştirme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Şüphesiz  bu gibi sorunların her birini ancak bir hizmet döneminde tam manasıyla çözümlenebilecek büyüklükte sorunlar. Bunların hepsiyle birlikte boğuşurken de zaman zaman sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz oluyor. Şükürler olsun o günleri geride bıraktık. Her geçen gün yapılan özverili çalışmaların meyvelerini topluyoruz, topluyorsunuz, toplayacağız. İnşallah bundan sonra da birlikte çok daha güzel çalışmalara imza atacağız.”

“FIRSAT TOPLANTILARI”
Yoğun çalışma temposu nedeniyle sık sık bir araya gelemediklerini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Yalova toplantısının sorunları paylaşma ve çözüm önerileri yaratması anlamında bir fırsat olduğunu kaydetti. Bu tip motivasyon toplantılarında empatinin büyük yararı olduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Fikir alışverişinden hakikatin şimşekleri doğar” dedi.

SORU-CEVAP ŞEKLİNDE
Başkanın konuşmasının ardından ise, ilçe ve belde belediye başkanlarına söz verildi. Öğretim üyeleri Nihat Erdoğmuş ve Tahir Büyükakın soru-cevap şeklinde gerçekleşen bölümlerde, alt belediyelerin Büyükşehir ile olan çalışmalarındaki aksaklıkları ve yapılması gerekenlerleri masaya yatırdı. Belediyeler ile Büyükşehir arasındaki koordinasyona ciddi yarar sağlayan toplantılarda ayrıca, 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!