Yağlı güreşseverlere başkan Karaosmanoğlu`ndan müjde

2005 yılında Altın Kemer güreşlerini tekrar başlatacağız.. Sarımeşe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ortaklaşa düzenlediği Hergeleci İbrahim Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri..

Sarımeşe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ortaklaşa düzenlediği Hergeleci İbrahim Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, sabah saatlerinde başladı. İlk olarak Hergeleci İbrahim`in kabri ziyaret edildi, ardından yağlı güreş müsabakalarına geçildi. Bütün kategorilerde gerçekleştirilen yağlı güreşlerde en çok ilgiyi başpehlivanlık mücadelesi gördü.

 

KATILANLAR
Yağlı güreşleri izlemeye gelenler arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcıları Cemal Şişman ve Gülser Ustaoğlu, Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, ilçe ve belde belediye başkanları da vardı.

GÜREŞSEVERLERE MÜJDELİYORUM
Kategorilerinde birinciliği kazananlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, başpehlivanlar er meydanına çıkmadan önce başkan İbrahim Karaosmanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Karaosmanoğlu, sporun her türlüsüne destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirterek, “2005 yılından itibaren biz de Altın Kemer Yağlı Güreşleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bunu tüm güreşçilere ve güreşseverlere müjdeliyorum” dedi. Başkan ayrıca Sarımeşe`deki Hergeleci İbrahim şenliklerine destek vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

BAŞPEHLİVAN ASLANTAŞ
Daha sonra yapılan başpehlivanlık mücadelesinde birinciliği Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Ömer Aslantaş kazandı. İkinci SEKA Kağıtspor güreşçisi İrfan Şen, üçüncü ise Kadir Ergin oldu. Başaltında Sarımeşe Belediye Başkanı Ergun Berdan`ın ağabeyi Erkan Berdan birinci, Mustafa Bayram ikinci, Şener Sar üçüncü oldu.

PAZAR GÜNÜ HALK KONSERİ
Şenliklerin pazar günkü bölümünde ise halk koşusu, bisiklet yarışı, binicilik, judo, aerobik, step, animasyon gösterileri, halk oyunları ve açık hava konseri yer alıyor. Saat 19.30`da başlayacak halk konserinde sahneye Atilla Taş, Aslı Hünel, Gözde Yağız çıkacak.

 

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!