Vatandaş ve belediyelere ...

Büyükşehir`in Estetik Kurulu vatandaş ve belediyelere görüntü kirliliğine yol açacak konularda bir dizi düzenleme getirdi

Vatandaş ve belediyelere “Güzel evim Güzel kentim” estetiği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu, kentte yaşanan görüntü kirlililiğine son vermek amacıyla hem vatandaş hem de belediyelere yönelik bir dizi düzenleme getirdi. Bu çerçevede ana cadde üzerindeki binalar estetik kurulunun yakın markajında olacak. Kurul, badanasız, sıvası dökülmüş, balkonlarından çamaşır ya da kablo sarkan ve kent estetiğini bozan yapılara göz açtırmayacak. Ayrıca ilçe belediyelerin projeleri de bundan böyle estetik kurulun onayını almak zorunda kalacak. Kurulun onay vermediği hiçbir proje hayata geçemeyecek.  Estetik Kurulu´nun çalışması “Güzel Evim Güzel Kentim” sloganı adı altında yürütülecek.

ÇAMAŞIRLAR ARKA BALKONA
Estetik Kurul konu ile ilgili kararlarını, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısında aldı.
Toplantıda ilk olarak ana cadde üzerindeki binaların bakımsızlıktan dolayı sergilediği ve göz zevkini bozan koşullar masaya yatırıldı. Badanasız, sıvasız, veya bakımsız olan binaların bu şekilde durmalarına izin verilmeyecek. Yarım kalan çatılar tamamlatılacak. Yıllardır binaların teraslarında durmaktan pas kusan demir filizlerinin kaldırılması veya gizlenmesi, binaların bakımlı bir şekle getirilmesi vatandaşlardan istenecek. Ayrıca ana cadde üzerindeki balkonlara çamaşır asılması ve anten bağlanması da yasaklandı. Bu etapta estetik kurul sürekli vatandaşla temas halinde olacak ve tamiratların yapılmasını takip edecek.

PİLOT CADDELER SEÇİLECEK
Bu arada Estetik Kurulu önümüzdeki günlerde ilçelerin önemli ana caddelerinde pilot uygulamalar gerçekleştirecek. Kurul üyeleri İzmit´te İnönü ve Şehit Rafet Karacan, Gebze´de Fatih ve Körfez´de de Ağadere Caddelerini pilot bölge olarak seçti. Bu caddeler üzerinde bulunan ve göz estetiğini bozan binalar Estetik Kurulu tarafından yenilenecek. Büyükşehir´in bu çalışmasına Kocaeli´ndeki boya firmaları da sponsor olarak destek verecek. Yapılan çalışmalar vatandaşlara örnek uygulama olarak gösterilecek.

BELEDİYE PROJELERİ KURULA GELECEK
Kurul vatandaşın yanı sıra üst yapı çalışması yapan belediyelere de bir dizi kural getirdi. Buna göre elinde ilçesi için bir projesi olan belediye Estetik Kurulu´nun da onayını almak zorunda kalacak. Kurulun onayını almayan hiçbir proje hayata geçemeyecek. Estetik Kurulu üyeleri kenti bir ev gibi düşündüklerini belirterek, “Kent için yapılan projeleri bir eve alınan eşya gibi düşünüyoruz. Alınan eşya özen ve dikkatle eve yerleştiriliyorsa yapılan projeler de aynen o özen içinde uygulanmalı. Projelerin görsel bütünlük ve göz estetiğine uyum sağlamasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle belediyelerin kent mobilyalarını yerleştirmesinden, yapacakları yol projelerine kadar tüm çalışmalarını yakın takibimizde tutacağız” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!