Umuttepe Yolu´na beton bariyer

Büyükşehir Belediyesi´nden tipi için özel önlem

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nin Umuttepe Kampusü`ne taşınmasıyla birlikte mevcut yolu yaz kış açık tutmak için büyük çaba sarf ediyor. Büyükşehir`e bağlı ekipler özellikle yoğun kar yağışının gerçekleştiği günlerde bölgede 24 saat boyunca görev yaparken, tipinin etkili olduğu noktalar için bazı özel önlem alınıyor.

 

VİRAJLARIN DIŞINA
Umuttepe yolunun rüzgara açık olması nedeniyle gerçekleşen tipi şeklindeki kar yağışı, güzergah üzerindeki kimi bölgelerde çeşitli sorunlara neden oluyor. Bu sorunu geçici olarak çözüme kavuşturmak için harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, 5 ayrı virajın dış kısmını beton bariyer ile çevreledi. Tipiyi ciddi anlamda kesen ve yolun kayganlaşmasını engelleyen bariyerler, ayrıca yoğun kar yağışında yol çizgilerinin kaybolmasını da engelliyor, sürüş güvenliği sağlıyor.

ADI “KILIÇ”
Yetkililer tarafından “kılıç” olarak tabir edilen tipinin getirdiği sorun şimdilik aşıldı. İhalesi önümüzdeki ay yapılacak olan Umuttepe Bulvarı tamamlandıktan sonra ise yolla ilgili tüm sorunlar tarih olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!