Uluslararası öğrenciler Gez Gör’le İzmit’i gezdi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu yabancı öğrencileri Gez - Gör Programıyla İzmit’i gezdi

Uluslararası öğrenciler Gez Gör’le İzmit’i gezdi

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gez Gör programına Kocaeli ve diğer şehirlerden vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Vatandaşların yanı sıra ülkemize misafir olarak gelen yabancı öğrenciler de Gez- Gör programından faydalandırılıyor. Bu kapsamda Kocaeli’ne gelen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu İzmit ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLAR GEZİLDİ
Gezmek amacıyla Kocaeli’ne gelen ADÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğundan öğrenciler, Gez- Gör programıyla İzmit’in tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi. Uluslararası öğrenciler bu kapsamda; Bağçeşme Namazgâh Şehitliği, Gazi Süleyman Paşa Camii (Orhan Camii), Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Akça Koca Camii, Sırrı Paşa Konağı, Kapanca Sokak, Kasr-ı Hümayün, Saat Kulesi, Atatürk Heykeli, İzmit Gar Binası, Film Platosu ve Seka Bilim Merkezi gibi bilim sanat, tarih ve kültürel mekânları ziyaret etti. Gezi sırasında uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti de verildi.

KOCAELİ’Nİ TANITAN PROJE
“Gez Gör Kocaeli” Kocaeli’ni gezmek isteyen konukların misafir edildiği bir proje. Projeyle Kocaeli’nin tarihi, kültürü ve coğrafyası ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, projeleri tanıtılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen konukların yanı sıra, Kocaeli’nde yaşayan vatandaşların da yaşadıkları şehirde bulunan tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor. 

BAŞVURMAK ÇOK KOLAY
Kocaeli’ni tanıtan Kocaeli Gez Gör programıyla şehrin bilim sanat, tarih ve kültürel mekânlarını gezmek isteyen vatandaşlar en az 20 kişilik gruplar halinde gezdiriliyor. Kocaeli Gez- Gör turlarına katılabilmek için www.gezgorkocaeli.com adresindeki başvuru bölümünü doldurmak yeterli oluyor. Başvurular ayrıca 0 262 318 16 11 numaralı telefondan da alınıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!