Üçüncülük ödülü moralleri arttırdı

Özürlüler Meclisi, Özürlüler Günü nedeniyle Antikkapı Restaurant`ta bir moral gecesi düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Antikkapı Restaurant´ta dün akşam bir moral gecesi düzenledi. Yemeğe Kocaeli´ndeki tüm özürlü dernekleri ve rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker,  Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ile Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerafhan katıldı.

ŞEKER´İN MUTLULUĞU
Geceye Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Özürlü Dostu Belediyeler Yarışması”nda Hayat Umuttur Projesi ile üçüncülük alan Büyükşehir Belediyesi´nin başarısı damgasını vurdu. İstanbul´daki ödül törenin ardından yemeğe katılan İlyas Şeker, gecenin kendisi için büyük anlam taşıdığını söyledi. Hayat Umuttur Projesi´nin gururunu yaşadıklarını ifade eden Şeker, “Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Özürlü Dostu Belediyeler yarışmasında bu projemizle üçüncülüğe layık görüldük. Şimdi de burada sizlerle birlikteyiz. Sevincimiz gerçekten çok büyük” şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA DA DEVAM
Başkan Vekili Şeker, Hayat Umuttur Projesi ile Büyükşehir Belediyesi´nin  20 eski hükümlü 60 özürlü vatandaşı eğitime aldığını ve kurs sonucunda başarılı öğrencileri Büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli kademelerinde görevlendirdiklerini söyledi. Şeker, özürlülerin sosyal hayatta rahat edebilmeleri adına çalışmalarının bundan sonra da tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.

VALİ YARDIMCISINDAN KUTLAMA
Gecede söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Özcan da Büyükşehir Belediyesi´nin özürlüler ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları büyük bir taktirle izlediklerini söyledi. Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerafhan ise, özürlü olmanın hayata dair bir engel olamadığını söyledi. Şerefhan, özürlü insanların da sosyal hayattan yararlanmaları için herkesin üzerine düşen görevleri olduğunu belirterek, “Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz büyük çaba sarf ediyor. Elinden ne geliyorsa yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi tarafından Gebze Eşref İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Başarılı öğrencilere ödülleri Başkan Vekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz tarafından verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!