Türkiye´nin gözü SEKA Park´ta

SEKA Park, hem vatandaşın, hem medyanın ilgi odağı oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve 81 ile örnek proje olarak gösterilen SEKA Park, hem vatandaşın, hem medyanın ilgi odağı oldu. Daha önce TRT tarafından tanıtımı yapılan park, şimdi de Kanal 7 tarafından tüm ülkeye tanıtılarak, örnek gösterildi.

VATANDAŞTAN İLGİ
İzmit merkezi ile deniz arasında set oluşturan ve yıllarca kapalı kutu gibi kent halkına kapalı tutulan SEKA arazisi, Büyükşehir tarafından parka dönüştürülürken, hizmete açılan ilk etap büyük ilgi görüyor. Toplam 520 metrekarelik alan üzerine kurulan ilk etapta her şeyi bulmak mümkün. Kay kay pisti, basketbol sahası, futbol alanı, tırmanma duvarı, gözetleme tepesi, çocuk parkları, piknik alanları, deniz içinde 10 bin kişilik sahne, plajları, parkı gezenler tarafından beğeni ile izleniyor. Vatandaşlar, yıllarca uzaktan baktıkları arazide mavi ile yeşilin buluşmasını seyrediyor.

MEDYA ÖRNEK GÖSTERİYOR
Başbakan Erdoğan tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ülke genelinde büyük tartışma yaratan ve muhalefetin tepkisine yol açan arazi, şimdi taktirle izleniyor. Tartışılmaktan çıkan ve gıpta ile bakılan SEKA Park, Türkiye´ye örnek çevre projesi olarak sunuluyor. TRT tarafından tanıtımı yapılan parkı bu kez de Kanal 7 bütün ülkeye tanıttı. Medyacılarla birlikte parkı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, örnek bir park oluşturmak için büyük çaba harcadıklarını ve başardıklarını belirtti.

ÇEVRE, YAŞAM DEMEK
Parkın tanıtımında medya mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülkelerin kalkınmasında büyük söz sahibi olan sanayinin yavaş yavaş yerini bilgi çağına bıraktığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bilinçsizce sanayiye kucak açılması, maalesef dünyada büyük bir çevre felaketine yol açtı. Bugün dünya artık bu zararları gidermenin hesaplarını yapıyor. Günümüzde, kent stresi çağın hastalığı. İnsanımızın temiz hava ve doğaya ihtiyacı var. Hem kent stresinden kurtulacak, hem doğa ile başbaşa kalacak, hem spor yapıp, eğlenebilecek bir mekan gerekliydi. Bunun Türkiye´de en güzel örneği burası. Kocaeli halkına bu hizmeti sunmaktan mutluyuz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!